Logo Westervoort
Ontwerpbestemmingsplan Huize Hamerden, Westervoort

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 30 mei 2013 tot en met 10 juli 2013 voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan Huize Hamerden ter inzage ligt.

Met dit bestemmingsplan wordt de voorgenomen herontwikkeling van het plangebied rondom Huize Hamerden mogelijk gemaakt. Het plangebied is gelegen aan de noordrand van Westervoort, ten noordwesten van de kruising Hamersestraat en de Rivierweg, ter hoogte van bedrijventerrein Het Ambacht.

Het doel van de herontwikkeling is de restauratie van het monument Huize Hamerden en de bouw van 23 woningen om de restauratie te kunnen bekostigen. In de toelichting behorende bij het voorontwerp wordt dit uitvoerig toegelicht en onderbouwd.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort.

U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

  • a. 08.00 – 12.30 uur (zonder afspraak);

  • b. 14.00 – 16.00 uur (op afspraak: 026 – 3179911; woensdagmiddag zonder afspraak);

  • c. 18.00 – 20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken is het mogelijk schriftelijk of mondeling een zienswijze over het bestemmingsplan Huize Hamerden naar voren te brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van de gemeente Westervoort, Postbus 40 te 6930 AA Westervoort. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze of het verkrijgen van informatie over het plan kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimte & Samenleving, telefoon (026) 3179911.

Het college van burgemeester en wethouders van Westervoort

Naar boven