Logo Gelderland
Kennisgeving MER-procedure inpassingsplan uitbreiding bedrijventerrein Medel fase 1, Gelderland

De provincie bereidt momenteel op verzoek van het bedrijvenpark Medel een inpassingsplan voor ten behoeve van de uitbreiding van het bedrijventerrein Medel fase 1. Het inpassingsplangebied is gelegen in de gemeente Tiel en Neder-Betuwe en is 35 hectare groot. Voor het inpassingsplan dient inzichtelijk gemaakt te worden wat de effecten voor het milieu zijn. Het realiseren van het bedrijventerrein kan mogelijke effecten hebben op de omliggende Natura 2000 gebieden. Daarvoor dient de provincie een milieueffectrapport (MER) op te stellen.

Volgens de voorgeschreven procedure behoort het bevoegd gezag een kennisgeving te plaatsen van het plan om een MER-procedure op te starten met de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen.

Voordat het planMER wordt opgesteld, is een notitie reikwijdte en detailniveau gemaakt. In deze notitie staat wat de provincie wil onderzoeken, hoe diepgaand en op welke wijze de mogelijke milieu-effecten onderzocht dienen te worden.

Raadpleging

De wettelijke adviseurs en bestuursorganen die bij de besluitvorming over het inpassingsplan betrokken zijn, worden in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen.

Inspraak

Naast de raadpleging van de wettelijke adviseurs en bestuursorganen, wordt een ieder de gelegenheid geboden in te spreken over de kennisgeving en de notitie reikwijdte en detailniveau van het op te stellen MER.

De notitie reikwijdte en detailniveau ligt met ingang van 30 mei 2013 tot en met 11 juli 2013 ter inzage bij:

  • Provincie Gelderland in het informatiecentrum, in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

  • Gemeente Tiel bij het omgevingsloket in het Klant Contact Centrum (KCC) op werkdagen van 10.00 tot 12.30 uur, Achterweg 2 te Tiel.

  • Gemeente Neder-Betuwe bij de bouwbalie van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving in het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden

Verder is de Notitie beschikbaar op www.gelderland.nl/bekendmakingen

Gedurende genoemde termijn is iedereen in de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Zienswijzen kunnen gedurende de ter inzage termijn schriftelijk worden ingediend. U kunt deze richten per brief aan Provincie Gelderland, Programmabureau, Postbus 9090, 6800 GX, Arnhem of per E-mail aan post@gelderland.nl, beiden onder vermelding van ‘ inspraak notitie reikwijdte en detailniveau uitbreiding bedrijventerrein Medel, zaaknummer 2013-003823.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Rocks van het Programmabureau (telefoonnummer 026-3599849).

Vervolg

Nadat wij uw opmerkingen hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging. Relevante opmerkingen worden meegenomen in het uit te werken MER. U krijgt daarna uiteraard nog de gelegenheid op het MER te reageren en in te spreken op het ontwerp-provinciaal inpassingsplan uitbreiding bedrijventerrein Medel fase 1.

Naar boven