Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwe Vesting’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Nieuwe Vesting” (NL.IMRO.0748.BP0189-201 ) gereed is.

Het plangebied betreft het voormalige Nedalco- terrein en wordt globaal begrensd door:

  • 1. de Van Gorkumweg aan de noordzijde;

  • 2. de Van Konijnenburgweg aan de west zijde;

  • 3. de Rijtuigweg aan de zuidzijde;

  • 4. de Wittouksingel en Smitsvest aan de oostzijde.

In het ontwikkelplan Schelde Vesting is er per deelgebied een heroverweging gemaakt. Het deelgebied Nieuwe Vesting bevat het voormalige Nedalco-terrein. Het wordt een binnenstedelijk woongebied dat binnen Schelde Vesting de logische schakel vormt naar het bestaande Havenkwartieren de bruisende binnenstad. Deze nieuwe stedenbouwkundige opzet past niet binnen de contouren van het bestemmingsplan "Bergse Haven". Hiervoor is voorliggend bestemmingsplan opgesteld. Het betreft een bestemmingsplan met uit te werken gebieden, waardoor er ruimte is voor voldoende flexibiliteit om in te spelen op de gewenste ontwikkelingen vanuit de markt. Buiten het wonen in grondgebonden en gestapelde woningen, zijn in de zogenoemde 'voorzieningen zones' ook zelfstandige functies toegestaan. Het plan is opgesteld volgens de huidige milieuwetgeving en de eisen die de Wet ruimtelijke ordening stelt op het gebied van standaardisering van bestemmingen.

Er is tevens een ontwerpbesluit voor het verlenen van hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder opgesteld. De voorkeursgrenswaarden worden ter plaatse van de mogelijke nieuwbouw in het plangebied overschreden door het wegverkeers- en industrielawaai.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder liggen vanaf 3 juni 2013 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor, J. Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0748.BP0189-201 ..

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 dan wel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Naar boven