Logo Bergen op Zoom
Vastgesteld 1e wijzigingsplan ‘Bergse Plaat – Binnenschelde’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het 1e wijzigingsplan “Bergse Plaat – Binnenschelde’ is vastgesteld. Dit plan heeft betrekking op het wijzigingen van de bestemming ‘Maatschappelijk’ in de bestemming ‘Groen’ voor het perceel Orisant (voorheen dependance basisschool Lodijke).

Aanleiding voor het plan zijn de zienswijzen die zijn ingediend op het bestemmingsplan Bergse Plaat/Binnenschelde. Onderdeel van dat plan was de (tijdelijke) dependance van basisschool Lodijke aan de Laan van Hildernisse. Bij de weerlegging van de zienswijzen is aangegeven dat indien de dependance niet meer nodig is, de gronden gewijzigd worden in de bestemming ‘Groen’. Inmiddels is de dependance verwijdert en kan de bestemming dan ook worden gewijzigd

Het besluit van het college ligt voor iedereen vanaf 2 juni 2013 gedurende 6 weken tijdens kantooruren ter inzage bij de centrale balie van het stadskantoor. Het besluit is tevens digitaal in te zien via onze website www.bergenopzoom.nl (via actuele bekendmakingen) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0748.BP0000WP0022a-0301 .

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van het college inzake de vaststelling van het wijzigingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college heeft ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de college niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Bergen op Zoom, 2 juni 2013

Naar boven