Logo Hilversum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwijk Anna’s Hoeve’, Mer beoordeling en ontwerpbesluit hogere grenswaarden, Hilversum

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Woonwijk Anna’s Hoeve en de daarbij behorende stukken ter inzage wordt gelegd. Ook wordt een ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage gelegd.

Beschrijving van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan Woonwijk Anna’s Hoeve is gebaseerd op het masterplan Anna’s Hoeve en zal de daarin beschreven ontwikkelingen mogelijk maken. Het gaat daarbij om een woonwijk van maximaal 650 woningen met een uitgesproken groen karakter.Het plan is flexibel van opzet en gaat uit van bouwvelden. Per bouwveld is aangegeven welk deel van het bouwveld mag worden bebouwe en wat de maximale bouwhoogte is. Naast de ontwikkeling van de woonwijk Anna’s Hoeve maken de bestaande woningen aan de Anton Philipsweg, de drie woningen aan de Minckelerstraat en het tankstation ook onderdeel uit van het bestemmingsplan.

M.e.r. beoordeling

Onderdeel van het bestemmingsplan is de beoordeling van de milieu-effecten (m.e.r.). Uit deze m.e.r. beoordeling is gebleken dat er geen milieubelemmeringen zijn voor de ontwikkeling van de woonwijk Anna’s hoeve. Gelet hierop zal zan de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan worden voorgesteld om geen m.e.r. procedure te doorlopen.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Er is akoestisch onderzoek uitgevoerd om in beeld te brengen wat de akoestische situatie is in het plangebied Woonwijk Anna’s Hoeve en de mogelijkheden om geluidgevoelige bestemmingen te realiseren in het gebied. Hieruit is gebleken dat voor een deel van de bouwvelden een hogere grenswaarde moet worden vastgesteld op grond van de Wet geluidhinder, vanwege wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai. In verband hiermee is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden opgesteld.

Inzien van stukken

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen vanaf vrijdag 31 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23 te Hilversum. De receptie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Tijdens de inzageperiode zal een inloopbijeenkomst worden gehouden op donderdag 13 juni (19.30 tot 21.00 uur) in het Raadhuis, Dudokpark 1.

Het bestemmingsplan kan digitaal worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl . Het plan kan worden gevonden door het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het plan-ID: “NL.IMRO.0402.10bp00annashoeve-on01 ”.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke voorziening op internet (0402.ROview.net ). Deze site kan ook worden geopend via de link “Bestemmingsplannen” in rechterkolom op de gemeentelijke website (www.hilversum.nl ).

Indienen van zienswijzen

Gedurende de periode van zes weken dat het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage liggen kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze hierover naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) over het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouder van Hilversum. Postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen of het inwinnen van informatie kan contact worden opgenomen met de heer I. Slager, telefoonnummer 035-629 2586.

Hilversum, 30 mei 2013

Naar boven