Logo Houten
Beheersverordening Buitengebied en Schonauwenseweg, Houten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 23 mei 2013 de beheersverordening Buitengebied en Schonauwenseweg heeft vastgesteld.

Houten moet, net als alle gemeenten in Nederland, op 1 juli 2013 beschikken over digitale en actuele bestemmingsplannen. Volgens de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kan ook een beheersverordening worden vastgesteld, die een veel kortere procedure kent. Op 23 mei jl. heeft de raad voor het Buitengebied van ’t Goy, Eiland van Schalkwijk en Schonauwenseweg een beheersverordening vastgesteld.

Bestaande rechten gehandhaafd

In deze verordening wordt het bestaande gebruik van gronden en bebouwing en de bestaande rechten daarvoor vastgelegd. Tevens worden de bestaande toegestane bebouwingsmogelijkheden overgenomen. De verordening geldt, net als een bestemmingsplan, als toetsingsgrond voor aanvragen voor omgevingsvergunningen. Als inwoners of bedrijven de mogelijkheden op hun grond willen veranderen, blijft dat mogelijk via een apart bestemmingsplan of reguliere of uitgebreide omgevingsvergunning.

Geen bezwaar of beroep

Omdat de beheersverordening alleen de huidige rechten en mogelijkheden vastlegt, is er geen verplichting om zo’n beheersverordening ter inzage te leggen. Er is ook geen mogelijkheid voor bezwaar of beroep.

Waar kunt u het plan raadplegen?

Het plan is raadpleegbaar bij de GemeenteIngang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente InGang is uitsluitend geopend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (03) 63 92 611. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het plan is tevens te raadplegen op

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.002BVBUITENGEBIED-VAST . De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.002BVBUITENGEBIED-VAST . Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen .

Bestemmingsplannen

Voor de gebieden ’t Goy en omgeving en voor het Eiland van Schalkwijk zijn twee bestemmingsplannen in voorbereiding die op korte termijn ter inzage zullen worden gelegd, een voor het Eiland van Schalkwijk en een voor ’t Goy en omgeving. Deze plannen zullen op termijn de beheerverordening vervangen en meer ontwikkelingen mogelijk maken.

Op dit moment zijn er in het gebied rondom de Schonauwenseweg geen ontwikkelingen te verwachten, daarom is besloten ook dit gebied in de beheersverordening op te nemen. Vooralsnog wordt voor dat gebied geen nieuw bestemmingsplan gemaakt en blijft de beheersverordening ook in de verdere toekomst van kracht. Als er zich ruimtelijke ontwikkelingen in dit gebied voordoen, is het echter alsnog mogelijk dat hiervoor een nieuw bestemmingsplan opgesteld wordt.

Vragen

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw N. Keulers van de afdeling Ruimtelijk Beleid via 030-63 92 611.

Naar boven