Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit weghalen en plaatsen van borden waardoor wegdelen ontoegankelijk worden voor openbaar verkeer - delen van de Haspelsestraat en Deken Tijssenstraat Sittard

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat

zij voornemens zijn borden weg te halen en te plaatsen ter effectuering van het onttrekkingsbesluit Ligne voor delen van de Haspelsestraat en de Deken Tijssenstraat in Sittard

V erkeers maatregel

  • Verwijderen van de bestaande bebording langs de Haspelsestraat en Deken Tijssenstraat te weten:

    • Twee maal bord ‘Verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg’ (bord B06);

    • Bord ‘Voorrangskruispunt zijweg rechts’ (bord B05);

    • Bord ‘Voorrangskruispunt’ (bord B03);

    • Bord ‘Verbod stil te staan’ (bord E02);

    • Bord ‘Maximumsnelheid’ (bord A013zb);

    • Bord ‘Einde maximumsnelheid’ (bord A0230ze).

    • Bord ‘Verplichte rijrichting rechts’ (bord D05r) bij verlaten van parkeerplaats Nettorama (of afplakken/afdraaien)

  • Plaatsen van bebording langs de Haspelsestraat en Deken Tijssenstraat te weten:

    • Vier maal bord ‘Geslotenverklaring’ (bord C1) met als onderbord ‘uitgezonderd werkverkeer calamiteiten’;

    • Eén maal bord ‘Geslotenverklaring’ (bord C1) met als onderbord ‘uitgezonderd bestemmingsverkeer’;

    • Vier maal bord ‘Gesloten voor voetgangers’ (bord C16)

    • Drie maal bord ‘Maximum snelheid 30 km/h’ (bord A1)

    • Twee maal bord ‘Voetpad’ (bord G7)

Op de situatietekening met kenmerk HOKA 226402/002, behorend bij het verkeersbesluit is de situering van de verkeersmaatregelen aangegeven.

Overwegingen

Op grond van de Wegenverkeerswet 1994 dient de gemeente de weg zodanig in te richten dat de veiligheid op de weg verzekerd is en weggebruikers en passagiers beschermd worden. Daarnaast dient de weg zodanig ingericht te worden dat door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade wordt voorkomen.

Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub a en b en lid 2, sub a.

De Haspelsestraat en Deken Thijssenstraat zijn in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en liggen binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

Veiligheid op een weg is niet te waarborgen wanneer deze onderdeel uitmaakt van een bouwplaats. Het afsluiten van delen van de Deken Tijssenstraat en de Haspelsestraat en de parkeerplaats Haspelsestraat is hierdoor noodzakelijk.

Het afsluiten van beide wegen en plaatsen van bijbehorende bebording komt de duidelijkheid en daarmee de veiligheid van de weggebruiker ten goede.

Bouwondernemingen moeten op de bouwplaats ook de veiligheid van hun werknemers kunnen waarborgen. Ook om die reden is het afsluiten van wegdelen noodzakelijk.

Winkeliers hebben verzocht om het open houden van een voetgangersverbinding rondom de parkeerplaats Haspelsestraat.

Uit verkeerstechnisch oogpunt blijkt het mogelijk de doorstroming te garanderen, zowel voor normaal verkeer als voor bouwverkeer.

Inzage en bezwaar

Wilt u het verkeersbesluit met alle bijbehorende stukken inzien? Dat kan van donderdag 6 juni2013 tot en met woensdag 17 juli 2013. Bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afspraak maken kan ook: van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Deze ter inzagelegging is vanuit het oogpunt van een zorgvuldige belangenafweging (afdeling 3.2 Algemene wet bestuursrecht).

Indien u als belanghebbende het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u hiertegen gedurende de ter inzagelegging een bezwaarschrift indienen. Stuur uw bezwaarschrift naar het college van B&W, Postbus 18, 6130 AA  SITTARD. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Naar boven