Logo Uithoorn
Ontwerpbestemmingsplan ‘Drechtdijk 69 – Hoofdweg 47’, Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Drechtdijk 69 – Hoofdweg 47” met ingang van vrijdag 31 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

Op 19 december 2012 hebben burgemeester en wethouders een ruimte voor ruimte overeenkomst gesloten met de eigenaar van deze percelen. Kern van deze overeenkomst is dat de productiecapaciteit inclusief het recht op een bedrijfswoning van het huidige tuinbouwbedrijf aan de Drechtdijk 69 wordt verplaatst naar de hoofdvestiging aan de Achterweg/Hoofdweg. Alle opstallen aan de Drechtdijk 69 worden gesloopt. Het gehele perceel achter het woonlint wordt grasland. En in het lint worden twee kangoeroewoningen gerealiseerd.

Voorliggend ontwerpbestemmingsplan betreft de herziening van de bestemmingen om de bouw van de kangoeroewoningen aan de Drechtdijk 69 en de bouw van een bedrijfswoning aan de Hoofdweg 47 mogelijk te maken.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Drechtdijk 69 – Hoofdweg 47” ligt vanaf vrijdag 31 mei 2013 tot en met donderdag 11 juli 2013 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl .

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek en in het dorpshuis De Quakel, gedurende de openingstijden van het dorpshuis.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 29 mei 2013

Naar boven