Logo Zoetermeer
Openbare bekendmaking Ontwerpomgevingsvergunning Van der Hagenstraat 3, Project Dutch Water Dreams, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.12 van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) juncto afdeling 3.4 en 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 31 mei 2013 gedurende zes weken de ontwerp omgevingsvergunning en de op 21 mei 2013 door de gemeenteraad vastgestelde ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor het bouwplan op het perceel gelegen aan de Van der Hagenstraat 3 te Zoetermeer, met bijbehorende stukken ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. De omgevingsvergunning ziet op de volgende activiteiten:

  • 1. het bouwen van een bouwwerk;

  • 2. het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan;

  • 3. het oprichten en inwerking hebben van een inrichting.

Bij de ontwerp omgevingsvergunning hoort geen exploitatieplan.

Toelichting

DWD is een bedrijf dat diverse watersportactiviteiten faciliteert. De voorgenomen ontwikkeling behelst de realisatie van een beach house, pagodetent en het gebruik voor incidentele evenementen aldaar en in het wavehouse aan de Van der Hagenstraat 3. De projectlocatie ligt tussen de Oostweg, de Bleiswijkseweg en de Prismalaan West. Op een afstand van circa 600 meter bevindt zich de Rijksweg A12.

Het beach house en terras (bouwwerk circa 160 m2, met een waterdoorlatend terras van circa 800 m2) en de pagodetent (circa 150 m2) hebben in totaal een oppervlak van circa 960 m2. Van de 960 m2 wordt circa 300 m2 verhard, het overige deel bestaat uit een waterdoorlatend terras. De pagodetent wordt ieder jaar van april tot oktober op het terras behorend bij het beach house geplaatst. De wavehouse, het beach house en de pagodetent worden gebruikt voor indoorsurfen; bodyboarden; congressen; kantoorfaciliteiten; gerelateerde detailhandel, horeca-, feest of trouwlocatie. Daarnaast vinden incidenteel overige evenementen plaats in de wavehouse of in het beach house en op het evenementen terrein rondom het beach house.

Het nieuwbouwplan is in strijd met het vigerende bestemmingsplan ‘Groot Zoetermeer’ omdat het plan niet aan de doeleindenomschrijving en de bebouwingsvoorschriften van artikel 6 en 12 voldoet: het gebruik ten behoeve van incidentele grootschalige evenementen binnen deze bestemming is niet toegestaan en er geldt een bouwverbod waarbij de uitwerkingsregels de specifieke voorzieningen ten behoeve van het project niet toelaten. Om ondanks deze strijdigheid medewerking te kunnen verlenen is een uitgebreide voorbereidingsprocedure noodzakelijk. Onderdeel van deze procedure is de afgifte van een verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad aangezien de aanvraag niet past in de door de gemeenteraad aangewezen categorieën van gevallen waarvoor geen verklaring nodig is.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079. Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl . De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar bij www.ruimtelijkeplannen.nl .

Zoetermeer, 22 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris, H.M.M. Koek

De burgemeester, Ch.B. Aptroot.

Naar boven