Logo Amsterdam - Oost
Bestemmingsplan Groene Staart opnieuw vastgesteld, Amsterdam - Oost

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad op 9 april 2013 het bestemmingsplan Groene Staart opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 27 december 2012 (nr. 201204905/1/T1/R1) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tussenuitspraak

Op 6 maart 2012 heeft de deelraad het bestemmingsplan Groene Staart vastgesteld. Hiertegen is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In een tussenuitspraak heeft de Afdeling opdracht gegeven aan de deelraad om het bestemmingsplan nader te motiveren danwel te wijzigen. Daarbij heeft de Afdeling besloten dat bij de voorbereiding van een nieuwe besluit de afdeling 3.4 van de Awb niet hoeft te worden toegepast.

Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan

Artikel 4 van de planregels is als volgt gewijzigd:

Artikel 4.1 onder d is gewijzigd in:

logies uitsluitend ten behoeve van sport- en spelvoorzieningen, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van gemengd – logies’;

Artikel 4.2.1 verboden gebruik is gewijzigd in:

Als verboden gebruik als bedoeld in 26.1 van deze regels wordt in ieder geval aangemerkt het gebruik van de in 4.1 genoemde gronden voor wonen, begeleid wonen of zorggerelateerd wonen, of verblijf voor een periode langer dan de duur van de sport- en spelactiviteiten.

Terinzagelegging

Het besluit ligt vanaf 29 mei 2013 voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl . Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen vanaf 30 mei gedurende 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 28 mei 2013

Dagelijks bestuur van stadsdeel Oost

Naar boven