Logo Zwijndrecht
Vaststellen bestemmingsplan en verleende gecoördineerde omgevingsvergunning ‘Uitbreiding turnhal O&O’, Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.6.1 Wro het bestemmingsplan ‘Uitbreiding turnhal O&O’ op 21 mei 2013 ongewijzigd hebben vastgesteld. Ook maken zij bekend dat, met toepassing van de coördinatieregeling, op 28 mei 2013 een omgevingsvergunning (2012-257-U) hebben verleend. Het bouwplan voorziet in de uitbreiding van de turnhal van O&O (Stichting Oefening en Ontspanning) aan de Uilenvliet 1 te Zwijndrecht.

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling is toegepast. Dit betekent dat het bestemmingsplan, samen met de omgevingsvergunning, in één procedure is voorbereid en wordt bekendgemaakt. Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan en de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage legging

Het bestemmingsplan en de gecoördineerde omgevingsvergunning liggen vanaf 30 mei 2013 tot en met 10 juli 2013 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag 8:30 tot 17:00 uur. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder bestemmingsplannen, zoek op Zwijndrecht).

Beroep

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning worden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Op basis van artikel 8.2 Wro kan een belanghebbende gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende de ter inzage termijn kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of ontwerp-omgevingsvergunning;

  • een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan en/of omgevingsvergunning die ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan en/of ontwerp-omgevingsvergunning gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding van het besluit

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Zwijndrecht, 29 mei 2013

Naar boven