Logo Duiven
Ontwerpbestemmingsplannen bedrijventerreinen, Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat met ingang van 31 januari 2013 gedurende zes weken de ontwerp bestemmingsplannen van de bedrijventerreinen Centerpoort-Nieuwgraaf en Centerpoort-Zuid, Centerpoort-Noord, InnoFase, Geluidszone InnoFase en ’t Holland en De Nieuweling ter inzage liggen.

Actualisatie bestemmingsplannen bedrijventerreinen

De bestemmingsplannen hebben overwegend een conserverend karakter. Uitgangspunten zijn de bestaande legaal tot stand gekomen bouwwerken en hun gebruik.

De gemeente Duiven heeft besloten in één actualisatietraject de bestemmingsplannen te herzien voor de bedrijventerreinen: Centerpoort-Nieuwgraaf en Centerpoort-Zuid, Centerpoort-Noord, InnoFase, Geluidszone InnoFase en ’t Holland en De Nieuweling. De actualisatie dient een aantal doelen:

  • het aantal bestemmingsplannen wordt teruggebracht naar vier hoofdbestemmingsplannen;

  • de planuniformiteit neemt toe, hetgeen meer rechtsgelijkheid en rechtszekerheid tot gevolg heeft;

  • de plannen worden digitaal raadpleegbaar gemaakt. Op deze manier zijn de plannen makkelijker te bekijken;

  • door actuele bestemmingsplannen voorhanden te hebben, wordt voldaan aan de 10-jaars-termijn uit de Wet ruimtelijke ordening.

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf en Centerpoort-Zuid

Het plangebied is in gebruik als bedrijventerrein. Op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf zijn met name (detail- en groot-)handels-, distributie- en transportbedrijven gevestigd. Het bedrijventerrein ligt ingeklemd tussen de A12, Centerpoort-Zuid, het buitengebied van Duiven en de Rivierweg.

Op Centerpoort-Zuid is naast enkele autodealers hoogwaardige bedrijvigheid gevestigd. Ook is hier een grootschalige horecafunctie in de vorm van het Van der Valk hotel aanwezig. Dit bedrijventerrein ligt tussen de A12, Noordsingel en Graafsingel.

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Centerpoort-Noord

Het plangebied is in gebruik als bedrijventerrein. Op Centerpoort-Noord zijn met name (groot-)handels-, distributie- en transportbedrijven (reguliere bedrijvigheid) gevestigd.

Het bedrijventerrein ligt globaal aangeduid tussen het buitengebied van Duiven en de A12. Aan de oostzijde grenst het bedrijventerrein aan de te realiseren truckparking Centerpoort-Noord. Deze voorziening maakt geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Bestemmingsplan Bedrijventerrein InnoFase

Het plangebied is in gebruik als bedrijventerrein. Innofase (voorheen Roelofshoeve I en II) behelst milieutechnologische bedrijvigheid. Dit bedrijventerrein is geluidgezoneerd.

Op het bedrijventerrein liggen voornamelijk grootschalige functies zoals de AVR-afval-verwerking en Sita Recycling Services. Een aantal bedrijfspercelen op het terrein is nog niet uitgegeven. Het bedrijventerrein ligt globaal aangeduid tussen het buitengebied, bedrijventerrein Centerpoort-Noord, de A12 en de Rivierweg.

Bestemmingsplan Geluidszone bedrijventerrein InnoFase

Voor het bedrijventerrein InnoFase is een geluidzone vastgesteld in dit bestemmingsplan. Het betreft een thematisch bestemmingsplan dat zich alleen richt op het vastleggen van de bestaande geluidzone. In de regeling zijn geluidgevoelige functies in de zone rondom het bedrijventerrein uitgesloten.

Bestemmingsplan Bedrijventerrein ’t Holland en De Nieuweling.

Het plangebied is in gebruik als bedrijventerrein. Op de bedrijventerreinen ’t Holland en De Nieuweling is met name lokale bedrijvigheid gevestigd. De locatie ligt ten zuidoosten van de kern Duiven aan de noordzijde van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk.

Locatie(s) en periode van de ter inzage legging

De ontwerp bestemmingsplannen en bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 januari 2013 tot en met 13 maart 2013 voor iedereen ter inzage bij het Loket Omgevingsvergunning, Kastanjelaan 3 te Duiven. Dit loket is maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Daarnaast zijn de plannen te lezen op de gemeentelijke website http://0226.roview.net.

Zienswijze

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen gericht aan de gemeenteraad van Duiven, Postbus 6, 6920 AA Duiven. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken de behandelend ambtenaar, mevrouw P. Alewijnse.

Meer informatie

Voor meer informatie over de bestemmingsplannen bedrijventerreinen scant u de QR-code met uw smartphone/ -tablet, of kijk op www.duiven.nl/over-duiven/project/actualisatie-bestemmingsplannen-bedrijventerreinen.

Voor inzage van de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw P. Alewijnse. Zij is aanwezig op dinsdag, woensdagochtend en donderdag en bereikbaar via telefoonnummer (0316) 27 92 53.

Naar boven