Logo Wijk bij Duurstede
Vaststelling bestemmingsplan Groenewoudseweg 18 te Cothen, Wijk bij Duurstede

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft op 14 mei 2013 het bestemmingsplan Groenewoudseweg 18 gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op fruitteeltbedrijf Vernooy aan de Groenewoudseweg 18 te Cothen. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk de nevenactiviteiten op het perceel te wijzigen. Daarbij gaat het om:

  • de realisatie van een veilingmuseum;

  • de uitbreiding van de bestaande landwinkel;

  • de uitbreiding van de bestaande schenkerij;

  • het mogelijk maken van arrangementen van restaurant De Pronckheer in de boomgaard van het fruitteeltbedrijf;

  • de realisatie van een accommodatie voor seizoenarbeiders.

Deze nevenactiviteiten staan ten dienste van het fruitteeltbedrijf. Het bovenstaande zal grotendeels plaatsvinden in bestaande bebouwing. Er zal een geringe uitbreiding plaatsvinden van het gebouw. Concreet gaat het hierbij om de realisatie van een veranda (ongeveer 107 m²) en de uitbreiding van het gebouw met ongeveer 39 m² aan de oost- en noordzijde van het agrarisch bouwperceel. In deze nieuwbouw zal een toiletruimte en een gedeelte van het fruitmuseum komen.

Het bestemmingsplan maakt het tevens mogelijk dat het agrarisch bouwperceel wordt vergroot naar 1,5 ha.

Na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn er ambtelijk wijzigingen doorgevoerd:

  • de vorm van het vlak "sh-1" is gewijzigd: het vlak sluit nu aan op het agrarisch bouwperceel, maar doorkruist het niet meer;

  • de horeca-arrangementen vallen niet onder de nevenactiviteiten die behoren bij het agrarisch bedrijf, waarmee artikel 3.1.e.1.c van het ontwerp-bestemmingsplan is geschrapt;

  • de definitie van ondersteunende horeca is aangescherpt. Expliciet is nu gesteld dat er onder deze noemer geen bruiloften en feesten mogelijk zijn.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 30 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Wijk bij Duurstede. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.wijkbijduurstede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.?planidn=NL.IMRO.0352.bpbgbGrnewdseweg18-va01

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven