Logo Strijen
Ontwerp bestemmingsplan Keizersdijk 115 en ontwerp besluit hogere grenswaarde, Strijen

Ontwerp bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Keizersdijk 115 met bijbehorende stukken vanaf maandag 3 juni 2013 voor een periode van 6 weken (dus tot 15 juli 2013) ter inzage ligt.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Keizersdijk 115 in Strijen. In ruil voor de sloop van bebouwing op de percelen Keizersdijk 115, Keizersdijk 50 en Buitendijk 21a maakt het bestemmingsplan de bouw van één woning op het perceel Keizersdijk 115 mogelijk (Ruimte voor Ruimte regeling). Voor deze ontwikkeling is tevens een overeenkomst over grondexploitatie (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) gesloten.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende stukken op werkdagen tijdens openingstijden inzien bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Op 14 juni 2013 is het gemeentehuis gesloten.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder “NL.IMRO.0617.bpkd-on01”. Nader informatie kunt u vinden op onze website: www.strijen.nl onder leven & werken, projecten, bestemmingsplannen, Keizersdijk 115.

Een ieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Strijen, Postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw A.H. Rotscheid, telefoonnummer 078-6748228.

Ontwerp besluit hogere grenswaarde

Het perceel Keizersdijk 115 is gelegen binnen de geluidszone van de kartbaan. De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting op de buitengevel van een woning binnen een geluidszone rond industrieterreinen bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 50 dB. Deze voorkeursgrenswaarde wordt aan de gevels van de nog te bouwen woning op het perceel Keizersdijk 115 overschreden.

Maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting op de gevels van de nieuw te bouwen woning aan de Keizersdijk 115 zijn niet mogelijk of doelmatig. Gelet hierop moet het college van burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde vaststellen van 51 dB voor de nieuw te bouwen woning op het perceel Keizersdijk 115.

Tegelijkertijd met het ontwerp bestemmingsplan ligt een ontwerp besluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt het ontwerp besluit hogere grenswaarde ook raadplegen via de genoemde pagina op onze gemeentelijke website.

Tijdens de ter inzage termijn kunnen belanghebbenden een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen over het ontwerp besluit hogere grenswaarde. Wij wijzen u erop dat een schriftelijke zienswijze over het ontwerp besluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders moet worden ingediend. Wanneer u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u contact op te nemen met mevrouw A.H. Rotscheid, telefoonnummer 078-6748228.

Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan of het ontwerp besluit hogere grenswaarde per e-mail niet mogelijk is.

Strijen, 31 mei 2013

burgemeester en wethouders van Strijen,

namens hen, J. de Pee het hoofd van de sector Wonen & Werken

Naar boven