Logo Rucphen
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens’ gewijzigd vastgesteld, Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 maart 2013 het bestemmingsplan “Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens” gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij is geen exploitatieplan vastgesteld.

Doel van het plan

Het doel van dit bestemmingsplan is om de aanleg van een lokale ontsluitingsweg vanaf de Gebrande Hoefstraat naar de Rucphenseweg / Sint Martinusstraat, waar deze aansluit op het noordwestelijk deel van de nieuwe ontsluitingsstructuur voor Rucphen, juridisch mogelijk te maken.

Wijzigingen

De wijzigingen hebben betrekking op de regels, de verbeelding en de toelichting. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan wordt verwezen naar raadsvoorstel en -besluit.

Inzage en beroepsmogelijkheid

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 30 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis (Binnentuin 1 te Rucphen). Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende de periode van de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is mogelijk voor:

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan in te dienen;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan;

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om, indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed is vereist, gelijktijdig of na de indiening van het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Rucphen, 29 mei 2013

Naar boven