Logo Bernisse
Ontwerpbestemmingsplan ‘Farm Frites e.o.’, Bernisse

Het college van B&W van Bernisse maakt, op grond van art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf 30 mei 2013 het ontwerpbestemmingsplan Farm Frites e.o. (plan-id-nummer NL.IMRO.0568.BNSBUIFFO012009-0100 ) ter inzage ligt.

In 2010 is inspraak verleend op het voorontwerpbestemmingsplan Farm Frites en Golfbaan North Lake. Omdat de initiatiefnemer van de golfbaan besloten heeft, af te zien van de ontwikkeling van de golfbaan is de golfbaan in het ontwerpbestemmingsplan niet meer meegenomen. Om die reden is ook de benaming van het bestemmingsplan gewijzigd in ‘bestemmingsplan Farm Frites e.o.’. Het plan heeft betrekking op de aanpassing van de bedrijfsvoering van Farm Frites volgens de al eerder verleende vrijstellingen. De gronden waarop aanvankelijk de aanleg van de golfbaan was voorzien zijn in het ontwerpbestemmingsplan, conform de huidige situatie, agrarisch bestemd. Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens van Hellevoetsluis en het Kooisteebos in het noordwesten, de Ravensweg, het Trambaanpad (fietspad nr. 72) en de grens van de bebouwde kom van Oudenhoorn in het noorden, de Eeweg en de Molenweg in het zuidoosten en de Zeedijk/Plattendijk in het zuidwesten.

Nota inspraak en overleg

Het voorontwerpbestemmingsplan Farm Frites en Golfbaan North Lake heeft, in het kader van inspraak en vooroverleg, vanaf 16 augustus 2010 zes weken lang ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is een aantal reacties op het voorontwerpbestemmingsplan ingediend. De reacties zijn beantwoord in de Nota Inspraak en overleg. Deze nota ligt met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Inzagetermijn

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 30 mei 2013 t/m 10 juli 2013 ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 in Abbenbroek. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze site kiest u ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het ontwerpbestemmingsplan kunt oproepen door de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het plan-id-nummer (zie boven) in te vullen.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan Farm Frites e.o.. Schriftelijke zienswijzen moet u richten aan:

de gemeenteraad van Bernisse

Gemeenlandsedijk Noord 26

3216 AG Abbenbroek

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om tijdens de terinzagelegging mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Wilt u van die mogelijkheid gebruik maken, maak dan een afspraak met de heer G. Nieuwenhuis of mevrouw H. Rensen via tel. 0181-667200 of via de mail g.nieuwenhuis@gemeentebernisse.nl of h.rensen@gemeentebernisse.nl. De termijn voor het indienen van zienswijzen eindigt op de laatste dag van de terinzagelegging.

Na afloop van de zienswijzentermijn zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven