Logo Zeewolde
Ontwerpbestemmingsplan ‘Harderwold e.o.’, Zeewolde

Vanaf woensdag 29 mei 2013 ligt het ontwerp bestemmingsplan Harderwold en omgeving gedurende 6 weken ter inzage bij de Servicebalie in het gemeentehuis te Zeewolde.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan, met ID nummer NL.IMRO.0050.BPHarderwoldeo-ON01 , ook inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl . De PDF-bestanden van het ontwerp zijn raadpleegbaar op www.zeewolde.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan ziet op het golf- en bosresort Harderwold alsmede de aangrenzende bos en natuurterreinen. Het plangebied wordt globaal begrensd door het Harderbos, de Hoge dwarsvaart, Harderhaven, Harderbroek en de Pluvierentocht.

Het geldende bestemmingsplan voor dit gebied is ouder dan 10 jaar, vaststelling van dit plan is niet voorzien voor 1 juli 2013 waardoor deze herziening op grond van artikel 3.1 lid 2 en lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, niet binnen de gestelde wettelijke termijn zal zijn afgerond. Het geldende bestemmingsplan blijft van kracht totdat het nieuwe bestemmingsplan in werking is getreden.

Een actualisering van het juridisch planologisch kader is gewenst. Het plan is daarom in het algemeen gericht op het vastleggen van de bestaande ruimtelijke kwaliteit, maar biedt ter plaatse van het recreatieterrein ook ruimte voor verdere ontwikkeling.

Tijdens de inzagetermijn (tot en met 9 juli 2013) kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar, mevrouw S.L. Strauss, telefoonnummer 036-5229423. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Zeewolde, 28 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Zeewolde

Naar boven