Logo Bergen (Li)
Procedure Maaspark Well, gedeelte rivierverruiming, Bergen (Li)

Het college van B&W maakt op grond van de artikelen 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend de coördinatie als bedoeld in afdeling 3.6 van de Wro, voor de realisatie van Maaspark Well, gedeelte rivierverruiming, ter hand te hebben genomen. De coördinatie vindt plaats op verzoek van Kampergeul B.V. te Gennep.

Het plan ‘Maaspark Well, gedeelte Rivierverruiming’ is een integraal gebiedsplan dat is opgebouwd uit één bestaand plandeel: de Hoogwatergeul Well-Aijen in het kader van het Tracébesluit Zandmaas, en uit twee aanvullende nieuwe plandelen: de verruiming van de Hoogwatergeul ten opzichte van de eerder vergunde Hoogwatergeul in het kader van het Tracébesluit Zandmaas (kortweg de Hoogwatergeul+) en de Vergrote Voorhaven. De Hoogwatergeul is daarbij al volledig vergund. De twee aanvullende nieuwe plandelen de Hoogwatergeul+ en de Vergrote Voorhaven moeten nog worden vergund.

Het vigerende bestemmingsplan voorziet niet in de ontwikkeling van ‘Maaspark Well, gedeelte rivierverruiming’. Daarom wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Maaspark Well, gedeelte rivierverruiming’ maakt het ook mogelijk dat delfstofwinning kan plaatsvinden in het kader van de gebiedsontwikkeling Maaspark Well

De coördinatie heeft betrekking op de volgende ontwerpbesluiten:

Besluit

Bevoegd gezag

1. Bestemmingsplan Maaspark Well, gedeelte rivierverruiming

Gemeenteraad Bergen

2. Onttrekking wegen aan de openbaarheid

Gemeenteraad Bergen

3. Omgevingsvergunning kappen, uitvoeren van een werk en oprichten van een inrichting

College van Burgemeester en Wethouders

4. Ontgrondingsvergunning

Gedeputeerde Staten van Limburg

5. Waterwetvergunning

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

Ter inzage legging

De ontwerpbesluiten en bijbehorende documenten liggen ter inzage vanaf 29 mei 2013 gedurende zes weken op de volgende locaties:

  • (alle besluiten) het gemeentehuis van de gemeente Bergen, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum;

  • (besluit 4) het kantoor van de provincie Limburg (bibliotheek), Limburglaan 10 te Maastricht na telefonische afspraak (tel. 043 – 389 78 12);

  • (besluit 5) het kantoor van Rijkswaterstaat Limburg, Avenue Ceramique 125 te Maastricht op werkdagen van 9:00 uur tot 16:00 uur, ook buiten kantooruren na telefonische afspraak (tel. 043 – 329 42 24). U dient zich te melden bij de persvoorlichter.

Op donderdag13 juni 2013 vindt een informatieavond plaats in het multifunctioneel centrum de Buun in Well.

Zienswijzen

Gedurende de termijn dat de stukken kunnen worden ingezien kan eenieder tegen de ontwerpbesluiten schriftelijk gemotiveerde zienswijzen inbrengen bij:

  • ontwerpbesluit nr. 1, 2 en 3: het college van B&W, postbus 140, 5854 ZJ Nieuw Bergen;

  • ontwerpbesluit nr. 4: de Provincie Limburg, Postbus 5700 te 6202 MA Maastricht;

  • ontwerpbesluit nr. 5: de Inspectie Verkeer en Waterstaat, per adres de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Limburg, postbus 25 te 6200 MA Maastricht.

Naar boven