Logo Reimerswaal
Ontwerpbestemmingsplannen loswal e.o., gemeenten Kapelle en Reimerswaal

Gezamenlijke bekendmaking gemeenten Kapelle en Reimerswaal met betrekking tot de ontwerp bestemmingsplannen die beide gemeenten hebben opgesteld voor het planologisch regelen van de activiteiten op de Loswal Kaai 85 en het daar direct omliggende gebied, evenals de daarbij behorende geluidzone.

Burgemeester en wethouders van Kapelle en Reimerswaal maken bekend dat vanaf donderdag 30 mei 2013 tot en met woensdag 10 juli 2013 voor een ieder ter inzage ligt:

Gemeente Kapelle:

  • 1. ontwerp bestemmingsplan Loswal;

  • 2. ontwerp bestemmingsplan 1e herziening Buitengebied;

Gemeente Reimerswaal:

  • 3. ontwerp bestemmingsplan Loswal;

  • 4. ontwerp bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening;

  • 5. ontwerp bestemmingsplan Hansweert, 1e herziening.

Plangebied

Het plangebied betreft de Loswal Kaai 85 met geluidzone, welke ten dele is gelegen op het grondgebied van de gemeente Kapelle en ten dele op het grondgebied van de gemeente Reimerswaal. Plaatselijke bekend gelegen aan het Kanaal door Zuid-Beveland, ten noorden van Hansweert en ten oosten van Schore.

Hoofdlijnen van de plannen

De bestemmingsplannen betreffen een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen. De geldende bestemmingsplannen zijn deels gedateerd en bieden niet voldoende rechtszekerheid voor het toekomstige beheer van de loswal. In de plannen wordt voorzien in:

  • het planologisch regelen van de aanwezige bedrijven;

  • het planologisch vastleggen van het gezoneerde industrieterrein;

  • het planologisch vertalen van de zone industrielawaai;

  • het mogelijk maken van het plaatsen van een geluidsscherm;

Voorontwerpfase

De voorontwerp bestemmingsplannen hebben ter inzage gelegen van donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013. Ten opzichte van de voorontwerpen zijn de volgende aanpassingen gedaan:

Algemeen

- In de ontwerp bestemmingsplannen is naar aanleiding van inspraak- en overlegreacties op enkele plaatsen verduidelijking of correctie aangebracht;

Gemeente Kapelle:

  • In het ontwerp bestemmingsplan Loswal is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, om de mogelijkheid te hebben te kunnen schuiven met het te plaatsen geluidsscherm;

  • In het ontwerp bestemmingsplan 1e herziening Buitengebied is de verbeelding van de geluidscontour iets aangepast ter plaatse van de woning Zandweg 10A, zodat die overeenstemt met de gemaakte berekeningen.

Gemeente Reimerswaal

  • In het ontwerp bestemmingsplan Loswal is de verbeelding van de waterstaatkundige situatie aangepast aan de feitelijke situatie;

  • In het ontwerp bestemmingsplan Loswal is een dubbelbestemming ter bescherming van archeologische waarden opgenomen, in overeenstemming met het gemeentelijk archeologiebeleid.

Het plan inzien

U kunt de ontwerpen van de bestemmingsplannen van de gemeente Kapelle inzien:

  • In het gemeentehuis te Kapelle bij Servicecentrum Kapelle, Kerkplein 1 te Kapelle. De plannen zijn tevens in pdf-formaat te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl via het pad Actueel > Bekendmakingen > Bestemmingsplan en via het pad Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen > ontwerp bestemmingsplan Loswal. De volledige digitale versies van de ontwerp bestemmingsplannen, met code NL.IMRO.0678.loswal-OW01 en NL.IMRO.0678.buitengebiedHZ001-OW01 zijn te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl ;

U kunt de ontwerpen van de bestemmingsplannen van de gemeente Reimerswaal inzien:

Reageren

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen bij:

  • 1. gemeente Kapelle: ten aanzien van de onder 1 en 2 genoemde ontwerp bestemmingsplannen. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen aan de gemeenteraad van Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0113.

  • 2. gemeente Reimerswaal: ten aanzien van de onder 3, 4 en 5 genoemde ontwerp bestemmingsplannen. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen aan de gemeenteraad van de gemeente Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH te Kruiningen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0113.

De ingebrachte zienswijzen zullen door de beide gemeenteraden worden betrokken bij de te maken afweging of de ontwerpen zoals die nu worden gepresenteerd al of niet gewijzigd vastgesteld moeten worden.

Naar boven