Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 15 mei 2013, kenmerk DWJZ-106882-101202, houdende wijziging van enkele ministeriële regelingen in verband met het overgaan van de Kroon op een Koning

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 11, eerste lid, onderdeel a, van de Mandaatregeling VWS wordt ‘Koningin’ vervangen door: Koning.

ARTIKEL II

De Regeling mandaat, volmacht en machtiging Jeugd en Gezin wordt ingetrokken.

ARTIKEL III

In artikel 1, derde lid, van het Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 3 februari 2012, nr. Nr. EST/TG-3103603, houdende een procedure van benoeming voor de voorzitter van een Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (Stcrt. nr. 2636) wordt ‘Hare Majesteit de Koningin’ vervangen door: Zijne Majesteit de Koning.

ARTIKEL IV

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 mei 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

In verband met de aanvaarding van de troon door Koning Willem Alexander worden met deze regeling de bepalingen in ministeriële regelingen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarin verwezen wordt naar Koningin dan wel Hare Majesteit, aangepast aan deze nieuwe situatie.

Bij de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van deze regeling bleek dat het begrip ‘Koningin’ ook nog voorkomt in de Regeling mandaat, volmacht en machtiging Jeugd en Gezin. Aangezien de Minister van Jeugd en Gezin in het huidige kabinet niet langer voorkomt, kan deze regeling vervallen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven