Logo Oud-Beijerland
Bekendmaking Nota Route Transport Gevaarlijke Stoffen, Oud-Beijerland

Het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maakt ter voldoening aan het bepaalde in afdeling 3:4 van de Algemene wet Bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad 5 maart 2013 de Nota ‘Route Transport Gevaarlijke Stoffen Gemeente Oud-Beijerland’ heeft vastgesteld.

Via een routering wordt in Oud-Beijerland de kans op en het effect van een incident als gevolg van het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg zo goed als mogelijk beperkt. Vervoer door woongebieden, hoewel beperkt, wordt gereguleerd en geoptimaliseerd. Met name via het ontheffingsbeleid kan gecontroleerd worden wat er door de gemeente gaat, welke wegen gebruikt worden en op welke tijdstippen dit gebeurd. Hierdoor is ongewenst doorgaand vervoer door de bebouwde kom beter tegen te gaan. Ook is het vervoer van en naar buurgemeenten met het routeringsbesluit gereguleerd.

Ook draagt dit bij aan een eenduidige routeringsaanpak en -handhaving in de Hoeksche Waard voor transporteurs van gevaarlijke stoffen waardoor ongewenst en afwijkend rijgedrag van vervoerders afneemt. De route zal worden aangegeven met oranje borden zoals deze al langs meerdere wegen in de Hoeksche Waard zijn geplaatst. Transporteurs met gevaarlijke stoffen zullen bij afwijking van de route een ontheffing moeten aanvragen bij de gemeente.

Het ontwerproute besluit met bijbehorende kaart heeft overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, van 10 december 2012 tot 21 januari 2013 ter inzage gelegen in het gemeentehuis. Gedurende deze periode konden belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Het routebesluit met bijbehorende kaart is in te zien iedere werkdag vanaf 27 mei 2013 gedurende zes weken in het gemeentehuis.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerproute besluit bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de route gevaarlijke stoffen.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Het beroepschrift, dat is ondertekend, bevat ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Naar boven