Logo De Wolden
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde bedrijventerrein Zuiderkerkes II Zuidwolde, De Wolden

Ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein ‘Zuiderkerkes II Zuidwolde’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Zuiderkerkes II Zuidwolde’ zes weken ter inzage ligt. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Slagenweg 2 e.o. in Zuidwolde. Het plan omvat de aanleg van een kleinschalig bedrijventerrein (circa 3 ha uitgeefbaar) en een groenzone langs de N48.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt van 30 mei tot en met 10 juli 2013 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen

  • ruimtelijkeplannen.nl (zoek op planid NL.IMRO.1690.BP00317-0301)

Zienswijze

Iedereen kan tijdens de bovengenoemde termijn een zienswijze indienen over het ontwerp bij de gemeenteraad. Schriftelijk kan dit via Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Als u mondeling uw zienswijze wilt geven, moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met Lysbeth Schockman van de afdeling VROM, T. 14 0528.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting aan de gevels van nieuwe woningen bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Op grond van toetsing aan de Wet geluidhinder blijkt dat voor de in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen zone voor bedrijfswoningen (woon-werkkavels) sprake is van een overschrijding van die voorkeursgrenswaarde. Maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting zijn niet mogelijk of doelmatig. Gelet op artikel 83 Wgh is het college van burgemeester en wethouders dan bevoegd een hogere grenswaarde (tot de wettelijk bepaalde maximaal toelaatbare waarde) vaststellen. Deze wettelijk toelaatbare waarde is afhankelijk van de weg en is voor geluid afkomstig van de N48 vastgesteld op 53 dB en voor geluid afkomstig van overige wegen nabij en in het plangebied op 68 dB.

Ter inzage

Tegelijkertijd met het ontwerp-bestemmingsplan ligt een ontwerp-besluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt het ontwerp-besluit hogere grenswaarde ook raadplegen via de genoemde pagina op onze gemeentelijke website.

Zienswijze

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen over het ontwerp-besluit hogere grenswaarde. Wij wijzen u erop dat een schriftelijke zienswijze over het ontwerp-besluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders moet worden ingediend. Als u mondeling uw zienswijze wilt geven, moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met Lysbeth Schockman van de afdeling VROM, T. 14 0528.

Zuidwolde, 29 mei 2013

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven