Logo Eijsden-Margraten
Vaststelling bestemmingsplan Winkelcentrum Breust-Eijsden, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Eijsden-Margraten op 23 april 2013 het bestemmingsplan “Winkelcentrum Breust-Eijsden” gewijzigd heeft vastgesteld (planidentificatienummer: NL.IMRO.1903.BPLKOM10002WIN-VG01).

Er is geen exploitatieplan vastgesteld, daar er op grond van artikel 6.24 Wro een anterieure overeenkomst is afgesloten.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn naar aanleiding van deels gegronde zienswijzen alsmede naar aanleiding van ambtshalve wijzigingen, wijzigingen aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar bijlage 2 “Nota zienswijzen bestemmingsplan Winkelcentrum Breust-Eijsden”van het raadsbesluit. Het raadsvoorstel en bijlage 2 maken onderdeel uit van de ter inzage liggende stukken.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van 4175 m2 bvo aan winkelruimte aan de noordzijde van de Breusterstraat, gelegen in het gebied tussen de Breusterstraat, Kennedylaan, Breusterhof en Von Geusauplein, alsmede de bouw van 37 appartementen boven deze winkelruimten. Rialto Vastgoedontwikkeling BV is als projectontwikkelaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van het winkelcentrum. De woningen zullen na realisering, in beheer en exploitatie komen bij Servatius Wonen & Vastgoed. Daarnaast maakt dit bestemmingsplan een uitbreiding van de bestaande supermarkt gelegen aan de zuidzijde van de Breusterstraat mogelijk. Het bestemmingsplan voorziet in het planologisch mogelijk maken van de bouwmogelijkheden en bijbehorende voorzieningen op de genoemde locaties.

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 3 juni 2013 tot en met zondag 14 juli 2013 ter inzage tijdens openingsuren bij de balie van het gemeentehuis, locatie Eijsden, Breusterstraat 27.

Voor inzage in het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043-4588488. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPLKOM10002WIN-VG01.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto Afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt, kunnen binnen de hierboven vermelde termijn tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag.

Voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft kan beroep worden ingesteld door degene die hierdoor belanghebbende is geworden. Deze belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht, kunnen gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek zoals hiervoor genoemd is griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort tot dat op dit verzoek is beslist.

Op het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan “Winkelcentrum Breust-Eijsden”is de Crisis en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen dit besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Let op! In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis en herstelwet van toepassing is.

Eijsden-Margraten, 29 mei 2013

Naar boven