Logo Eijsden-Margraten
Vaststelling bestemmingsplan ‘Eijsden’, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Eijsden-Margraten op 23 april 2013 het bestemmingsplan ‘Eijsden’ gewijzigd heeft vastgesteld (planidentificatienummer: NL.IMRO.1903.BPKOM10000EIJVA01 ).

Er is geen exploitatieplan vastgesteld, daar er op grond van artikel 6.24 Wro een anterieure exploitatie overeenkomst is afgesloten.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn naar aanleiding van de deels gegronde zienswijzen alsmede naar aanleiding van ambtshalve wijzigingen, wijzigingen aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar bijlage 3 ‘Nota zienswijzen bestemmingsplan Eijsden’ en bijlage 5 ‘Nota ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Eijsden’ van het raadsbesluit. Het raadsvoorstel, bijlage 3 en bijlage 5 maken onderdeel uit van de terinzage liggende stukken.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kern Eijsden. De huidige bestemmingsplannen voor de kern Eijsden zijn voor het merendeel 10 jaar oud. Reden voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. Dit nieuwe bestemmingsplan voorziet ook in het mogelijk maken van een herontwikkeling op de locaties Veldje en Marathon in Eijsden.

Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard. Nieuwe ontwikkelingen zijn opgenomen voor ’t Veldje en de Marathon (ter plaatse van de gymzaal).

In december 2005 heeft de raad van de voormalige gemeente Eijsden namelijk ingestemd met het Definitief Ontwerp Centrumplan Eijsden en het college van burgemeester en wethouders opgedragen om aan de verschillende delen van dit Centrumplan uitvoering te geven. Een van de onderdelen van dit Centrumplan Eijsden was de realisering van woningen aan het Veldje en de Marathon.

De beoogde herontwikkeling van de locatie Veldje voorziet in de gedeeltelijke sloop van de bestaande flats en vervolgens de bouw van grondgebonden en gestapelde woningen. De locatie Marathon voorziet in de bouw van grondgebonden woningen, waarbij de gymzaal wordt gesloopt. Servatius Wonen & Vastgoed is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van deze herontwikkelingslocaties.

Dit bestemmingsplan geeft het planologisch kader aan voor deze herontwikkeling.

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 3 juni 2013 tot en met zondag 14 juli 2013 tijdens openingsuren ter inzage bij de balie van het gemeentehuis locatie Eijsden, Breusterstraat 27.

Voor inzage in het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043 458 8488. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPKOM10000EIJVA01 .

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, kunnen binnen de hierboven vermelde termijn tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft kan beroep worden ingesteld door degene die hierdoor belanghebbende is geworden. Deze belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht, kunnen gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepsschrift en een verzoek zoals hiervoor genoemd is griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Eijsden” is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Let op! In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Eijsden-Margraten, 29 mei 2013

Naar boven