Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerp tweede herziening bestemmingsplan Hoge Weide ontwikkeling, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 30 mei 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt: de tweede herziening van het bestemmingsplan Hoge Weide ontwikkeling.

Na vaststelling van het bestemmingsplan "Hoge Weide ontwikkeling" (onherroepelijk per 10 maart 2011) alsmede de 1e herziening hierop (onherroepelijk per 2 augustus 2012), is de wens ontstaan om in de levendige rand rondom het plangebied, de beoogde gestapelde bouw (gedeeltelijk) te vervangen door ééngezinswoningen. In deze levendige rand geldt nu een minimale bouwhoogte van 12,5 meter. Deze hoogte belemmert de realisatie van lagere bebouwing. De 2e herziening beoogt dan ook de minimale bouwhoogte te verlagen naar 9 meter.

Het plangebied van de 2e herziening is gelijk aan het bestemmingsplan Hoge Weide ontwikkeling alsmede de 1e herziening daarop en ligt in het oosten van Leidsche Rijn. De locatie wordt globaal begrensd door de nieuwe landtunnel van rijksweg A2 in het oosten, de Hogeweidebaan in het zuiden, de weg naar Parkwijk in het noorden en Rijnkennemerlaan in het westen.

Inzien

U kunt het ontwerp, dat bestaat uit de toelichting, de planregels en de bijbehorende verbeelding (plankaart) en bijlagen, met ingang van 30 mei 2013 tot en met 10 juli 2013 inzien bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

  • Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

  • Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

  • Wijkbureau Leidsche Rijn

  • Dorpsplein 1, Vleuten

  • Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het ontwerp in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf). De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Ook op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen ) is het bestemmingsplan te raadplegen. Hierop zijn ook de onderzoeksrapporten in te zien.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van inzage kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

De heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

S.v.p. op de envelop vermelden: 'Zienswijze ontwerp tweede herziening bestemmingsplan Hoge Weide ontwikkeling'. U kunt alleen een zienswijze indienen over de gewijzigde onderdelen van het plan, dat wil zeggen de verlaagde minimale bouwhoogte in de levendige rand.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030 – 286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt een zienswijze niet via email en/of digitaal indienen.

Naar boven