Logo Oosterhout
Ontwerp-bestemmingsplan ‘Santrijn, herziening 1’, Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken ingevolge artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 30 mei 2013 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerp-besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Santrijn, herziening 1’, met de hierbij behorende stukken, waaronder het ontwerp-bestemmingsplan zelf (NL.IMRO.0826.BSPhz1santrijn-ON01 ).

Dit ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op de huidige locatie van De Bussel (theater en bibliotheek) in het Santrijngebied en wordt in het noorden begrensd door het Torenplein en de Valkenstraat, in het westen door de Torenstraat en in het zuiden door het Basiliekplein. Het betreft een herziening voor een enkel plandeel van het in 2010 vastgestelde bestemmingsplan “Santrijn”.

In het nu geldende bestemmingsplan ‘Santrijn’ zijn op de locatie van het huidige theater en de bibliotheek woningen en commerciële ruimten voorzien. In het in juni 2012 vastgestelde Masterplan voor het Santrijngebied is vastgelegd, dat het theater en de bibliotheek op de huidige locatie zullen blijven. Het gebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid. Het is dan ook noodzakelijk om voor dat plandeel een nieuw bestemmingsplan vast te stellen. Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Santrijn, herziening 1’ voorziet hierin.

Alle stukken kunnen worden ingezien bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout en kunnen ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Vanaf de dag na ter inzage legging (dus vanaf 31 mei 2013) kan een ieder gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 12 juli 2013) ter zake van dit ontwerp-bestemmingsplan een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout onder vermelding van “Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Santrijn, herziening1”.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer F. Versteegh van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, tel. 0162 – 489 819.

Oosterhout, 29 mei 2013

Naar boven