Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan ‘Den Engh, Terwijde’, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 30 mei 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Den Engh, Terwijde.

Plangebied en doelstelling

Ridderhofstad Den Engh wordt een toegankelijk gebied met een aantrekkelijke publieksfunctie. Er kan gedacht worden aan de combinatie van de volgende functies: Bed & Breakfast, restaurant met speelgelegenheid buiten, lunchroom/brasserie, bezoekerscentrum annex tentoonstellingsruimte, atelier met kunstverkoop, ruimte voor lezingen, workshops, historische moestuinen, dierenweides, een woon- werkvoorziening, verzorgingstehuis, kleinschalige leisure e.d. Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van de nieuwe ontwikkelingen in het plangebied.

Het plangebied ligt in de noord-oosthoek van het Maximapark. Het ligt in het verlengde van de Smalle Themaat en aan het einde van de Enghlaan. Het plangebied grenst in het noorden aan de Emmerich Kälmánlaan, in het oosten aan de Robert Stolzaan en in het zuiden aan de Alexandre Lecocqsingel. Een deel grenst aan de Enghlaan en in het westen wordt het gebied begrensd door het Het Lint. Het plangebied omvat circa 5 hectare.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0344.BPDENENGH-0301 , bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) ligt met ingang van donderdag 30 mei 2013 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 juli 2013 ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Leidsche Rijn

    Dorpsplein 1, Vleuten

    Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl . Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl./bestemmingsplannen

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Juridische Zaken

T.a.v. mevrouw A.C. van Vliet

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: "Ontwerpbestemmingsplan Den Engh, Terwijde"

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail of anderszins digitaal.

Naar boven