Logo Noord-Holland
Aanvraag vergunning door Gaia Energy vof voor energieopslag De Sniep, Muiderstraatweg te Diemen, Noord-Holland

KENNISGEVING

WATERWET

Ontwerpbesluit

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken bekend dat Gaia Energy vof een wijziging van een vergunning heeft aangevraagd ingevolge de Waterwet ten behoeve van energieopslag De Sniep, Muiderstraatweg te Diemen.

Gedeputeerde Staten hebben het voornemen de vergunning te verlenen.

Beoordelen m.e.r.-plicht

Ingevolge de artikelen 7.2 en 7.8 van de Wet milieubeheer in samenhang met onderdeel D van het Besluit milieueffectrapportage 1994 dienen wij te beoordelen of de aanvraag onderbouwd moet worden met een Milieueffectrapport (MER). Ten aanzien van het onttrekken en infiltreren van grondwater wordt in het Besluit (onder punt 15.2) gesteld dat de beoordelingsplicht van toepassing is voor de (wijziging of uitbreiding van een bestaande) infiltratie van water in de bodem of onttrekking van grondwater aan de bodem van meer dan 1,5 miljoen m3 per jaar.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit aan mogelijke nadelige gevolgen voor het milieu en aan mogelijke bijzondere omstandigheden hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besloten dat geen Milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. De aangeleverde stukken bieden voldoende informatie voor een beoordeling van de aanvraag.

Inzage

De aanvraag, het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen op werkdagen tijdens kantooruren vanaf 31 mei 2013 tot 12 juli 2013 ter inzage:

  • bij de receptie van het stadhuis van de gemeente Diemen, D.J. den Hartoglaan 1 te Diemen van 09.00 tot 16.30 uur.

Zienswijzen

Als u het met het ontwerp besluit niet eens bent, dan kunt u uw zienswijze hierover tot 13 juli 2013 schriftelijk indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Procedurekamer SHV, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. In uw zienswijze moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het ontwerp besluit. Geef het duidelijk aan als u een ontvangstbevestiging wilt of als u niet wilt dat uw naam en adres bekend worden. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze mondeling te geven. Een verzoek voor een gesprek moet voor 6 juli 2013 zijn gedaan. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw H.P. Zwanenburg-Nederlof (telefoon 0800-9986734).

Naar boven