Logo Leeuwarden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Leeuwarden – De Zuidlanden, restgebied en omgeving’, Leeuwarden

Van 30 mei 2013 tot en met 10 juli 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Leeuwarden – De Zuidlanden, restgebied en omgeving’ met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Voor de gebieden in De Zuidlanden, waarvoor nog geen actueel bestemmingsplan geldt, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan wordt grofweg begrensd door de spoorlijn Leeuwarden-Zwolle aan de westzijde, het Van Harinxmakanaal aan de noordzijde, de Wergeasterdyk aan de oostzijde en de Wâldwei aan de zuidzijde, met uitzondering van de plangebieden Techum, Jabikswoude, het akoestisch landschap en het station Werpsterhoek.

Doel bestemmingsplan

Aangezien voor het grootste deel van dit gebied voor de middellange termijn geen ontwikkelingen worden voorzien, voorziet het plan in een voornamelijk conserverende regeling. Voor de gronden waarvoor naar het zich laat aanzien binnen de looptijd van dit plan nog mogelijke ontwikkelingen zijn voorzien, zijn wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Het gaat hier om een gebied waarbinnen de mogelijkheid is opgenomen voor de realisering van maximaal 20 woningen.

Daarnaast is er een gebied aangegeven waarbinnen de plaatsing van maximaal 6 woonschepen of 6 watergebonden woningen mogelijk is. Het plan bevat daarnaast een aantal wijzigingsbevoegdheden inhoudende de mogelijkheid om het gebruik van de bestaande bestemmingen te wijzigen.

Voor de terp bij Techum is een mogelijkheid opgenomen voor het gebruik van de gronden als dorpstuin, inclusief enkele bebouwing. Voor de Wergeasterdyk 58 is een mogelijkheid opgenomen voor de realisering van 4 wooneenheden.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    Vermeld in uw brief:

    • ontwerpbestemmingsplan ‘Leeuwarden – De Zuidlanden, restgebied en omgeving’;

    • waarom u een zienswijze indient;

    • de datum;

    • uw naam en adres;

    • uw handtekening.

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.00 – 17.00 uur).

Naar boven