Logo Smallingerland
Vaststelling bestemmingsplan Burmaniapark, Smallingerland

B&W van Smallingerland maken, ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat, met ingang van zaterdag 25 mei 2013, het door de gemeenteraad op 7 mei 2013 vastgestelde bestemmingsplan “Burmaniapark“ voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan is in het kader van de actualisatie van alle gemeentelijke bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het doel van het voorliggende bestemmingsplan is om voor de komende 10 jaar een actuele juridisch-planologische regeling te bieden voor het plangebied. Het bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor bestaand en onlangs vastgesteld gemeentelijk beleid en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Het bestemmingsplan legt de bestaande stedenbouwkundige structuur en functies van het gebied vast. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding en vervangt twee nu geldende bestemmingsplannen.

Het plangebied voor het bestemmingplan bestaat uit een woongebied, een woon-werklocatie en een bedrijvenstrook in het noorden van Drachten. Het plangebied is voor een groot deel bebouwd, er zijn nog enkele te bebouwen percelen.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan aangebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur. Ook is het bestemmingsplan in te zien op onze gemeentelijke website ( www.smallingerland.nl , onder Uitvoering, Bestemmingsplannen, Bestemmingsplannen nu ter inzage) en op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl , onder het nummer NL.IMRO.0090.BP2013SBP001-0401 .

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Ter inzage liggende stukken: vaststellingsbesluit en bestemmingsplan.

Beroepstermijn: zaterdag 25 mei 2013 tot en met vrijdag 5 juli 2013.

ONT/EdH

Naar boven