Logo Westland
Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan kern De Lier, Westland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Westland in zijn vergadering van 19 maart 2013 heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan "kern De Lier" (NL.IMRO.1783.ABP0002-0002-vast).

Het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt met ingang van vrijdag 31 mei 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp daarvan. De wijzigingen staan aangegeven in de Staat van wijzigingen die onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor kern De Lier. Het plangebied omvat nagenoeg de hele bebouwde kom van De Lier, met uitzondering van het bedrijventerrein Hondert Margen.

Inzien besluit

Binnen de genoemde termijn is het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken beschikbaar gesteld op www.140174.nl/ruimtelijkeplannen. Het bestemmingsplan is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken kan tevens op afspraak worden ingezien bij het omgevingsloket in het gemeentekantoor te 's-Gravenzande (Van Geeststraat 1). U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Beroep instellen

Gedurende de hierboven vermelde termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan in te stellen, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerp bestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de raad;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de raad naar voren te brengen;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die de raad bij het nemen van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde afdeling.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Westland, 30 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Westland, de secretaris, M. van Beek

de burgemeester, J. van der Tak

Naar boven