Logo Bergen op Zoom
Vooraankondiging bestemmingsplannen op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij, overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) de volgende bestemmingsplannen voorbereidt:

Bestemmingsplan De Schans

Het plangebied ligt in ten noorden van de Dorpskern Halsteren. Het gebied wordt globaal begrensd in het noorden door Grondmolen en in het oosten de Schansbaan. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Zoutendamseweg en Steenbergseweg. Ten zuiden door de Wouwseweg. Het accent zal in het nieuw op te stellen bestemmingsplan liggen op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren van de bestemmingsregeling.

Bestemmingsplan Vogelenzang e.o.

Het plangebied ligt in de dorpskern van Halsteren aan de Vogelenzang en wordt globaal begrensd door de Dorpsstraat aan de westkant, de Jan van den Berghstraat ten noorden en ten oosten de Steenbergsestraat.

Het accent zal in het nieuw op te stellen bestemmingsplan liggen op een herontwikkeling van het gebied, het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren van de bestemmingsregeling.

Bestemmingsplan Wouwseweg 9, 11

Op grond van het op 31 maart 2011 vastgestelde bestemmingsplan “Wouwseweg e.o.” heeft het perceel Wouwseweg 9 de bestemming ‘Wonen’. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het vaststellingsbesluit vernietigd voor zover het de bestemming ‘Wonen’ ter plaatse van het perceel Wouwseweg 9 en de bestemming ‘Bedrijf’ ter plaatse van het perceel Wouwseweg 11 betreft. Het bestemmingsplan “Wouwseweg e.o.” dient In verband met de gedeeltelijke vernietiging opnieuw vastgesteld te worden voor de locaties Wouwseweg 9 en 11 te Halsteren. In dit advies wordt ingegaan op de wijze van bestemmen van de betreffende gronden en de onderbouwing van deze keuze.

Bestemmingsplan Stationsgebied

Het plangebied ligt in het centrum van de stadkern Bergen op Zoom. De begrenzing voor het plangebied is globaal gelegen tussen de spoorwegovergang aan de Wouwsestraatweg en volgt de spoorlijn in zuidelijke richting. Aan het oosten ligt de grens aan de Parallelweg, aan de zuidzijde is het politiebureau nog binnen het plangebied opgenomen. Aan de westzijde ligt de grens bij het trottoir aan de Zuidoostsingel en het Stationsplein

In het nieuw op te stellen bestemmingsplan worden een aantal nieuwe ontwikkelingen via een wijzigingsbevoegdheid mogelijk gemaakt en zal het accent liggen op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het (zonodig) vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren van de bestemmingsregeling.

Bestemmingsplan Nieuwe Vesting

Het plangebied ligt ten westen van de stadskern van Bergen op Zoom en wordt globaal begrensd door de Van Gorkumweg aan de noordzijde, de Van Konijnenburgweg aan de west zijde, de Rijtuigweg aan de zuidzijde en de Wittouksingel en Smitsvest aan de oostzijde. De nieuwe stedenbouwkundige opzet voor het ‘Nedalcoterrein’ past niet binnen de contouren van het bestemmingsplan “Bergs Haven”. Dit betekent dat er hiervoor een nieuw plan wordt opgesteld.

Bestemmingsplan Havenkanaal

Het plangebied ligt ten westen van de stadkern van Bergen op Zoom en wordt globaal begrenst tussen de Noordlandseweg en Havendijk. Het accent zal in het nieuw op te stellen bestemmingsplan liggen op het mogelijk maken van een jachthaven en het actualiseren van de bestemmingsregeling.

Bestemmingsplan Gageldonk- West

Het plangebied omvat het bestaande woongebied aan de oostzijde van Bergen op Zoom, gelegen tussen Parallelweg, Wouwsestraatweg, Rooseveltlaan en het parkgebied Vijverberg.Het accent zal in het nieuw op te stellen bestemmingsplan liggen op een gedeeltelijke herontwikkeling en het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren (verruiming /uniformering) van de bestemmingsregeling.

Bestemmingsplan Nieuw Borgvliet-Oost

Het plangebied ligt ten zuidoosten van Bergen op Zoom en wordt globaal bestemd door de Klein-Molenbeekseweg en A 58 aan de oostzijde, Klein Molenbeek te zuiden, Binnenwegje aan de oostzijde en de Oude Huijbergsebaan ten noorden. Het accent zal in het nieuw op te stellen bestemmingsplan liggen op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren van de bestemmingsregeling.

Bestemmingsplan Buitengebied Zuid

Het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan “Buitengebied Zuid” omvat het zuidwestelijk gedeelte van het landelijke gebied van de gemeente Bergen op Zoom. Het gebied wordt grofweg begrensd door de Zuidelijke Stadsrand, Theodorushaven/Noordland, Buitengebied Oost, Rijksweg A58 en Nieuw-Borgvliet Voorheen waren dit gronden, gelegen in de gemeente Woensdrecht. Vanaf de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1997 behoren deze gronden tot de gemeente Bergen op Zoom. Het nieuw op te stellen bestemmingsplan ziet toe op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik en het actualiseren (verruiming /uniformering) van de bestemmingsregeling.

Op termijn zullen de (voor)ontwerpbestemmingsplannen ter inzage worden gelegd in de leeshoek van het Stadskantoor, J. Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom. De bestemmingsplannen zullen ook digitaal beschikbaar zijn via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de link www.ruimtelijkeplannen.nl. De terinzagelegging zal worden gepubliceerd in de Bergen op Zoomse Bode, op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en de Staatscourant.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening. Op grond van artikel 1.3.1. wordt hier gemeld dat omtrent het voornemen geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen naar voren te brengen en dat er geen advies over het voornemen wordt gevraagd aan onafhankelijke instanties.

Bergen op Zoom, 2013

Naar boven