Logo Nuth
Geurverordening Gemeente Nuth

Ingevolge artikel 4:81 tot en met 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht maakt het college van burgemeester en wethouders van Nuth bekend dat de Raad in de vergadering van 23 april 2013 de “Geurverordening Gemeente Nuth” (kenmerk Z.01389 INT.01003) heeft vastgesteld.

Met deze verordening wordt de mogelijkheid geboden om binnen bepaalde grenzen af te wijken van de standaard geurnormen zoals deze in de Wet geurhinder en veehouderij (Wgv) als toetsingskader zijn opgenomen, indien agrarische bedrijven een omgevingsvergunning aanvragen voor uitbreidingen en/of wijzigingen van hun agrarische activiteiten.

Gelet op de gewenste ruimtelijke inrichting van het buitengebied, zoals dit in de Structuurvisie van parkstad Limburg (met aanhangsel gemeente Nuth), dient de gemeente een beleid te voeren waarin voorwaarden worden geschapen die bijdragen aan de continuïteit en ontwikkelingsmogelijkheden van agrarische bedrijven en daarmee een vitaal platteland met ruimte voor toerisme, sport en recreatie te creëren.

De Verordening is conform artikel 4:83 van de Algemene wet bestuursrecht gepubliceerd in het weekblad Nuth en Omstreken en de Staatscourant als: “Geurverordening gemeente Nuth”.

Nuth, 8 mei 2013.

Burgemeester en wethouders van Nuth, de secretaris H.M.J. van Mierlo

de burgemeester wnd., E.M.A.A. de Loo

Naar boven