Logo Bergeijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Waterlaat 2013’, Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Waterlaat 2013’, met als indentificatienummer

NL.IMRO.1724.BPBhwt1038-ONTW ligt met ingang van 24 januari 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Het ontwerpbestemmingsplan kan men inzien tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur, en op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497 551455). Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk (www.bergeijk.nl: in het snelmenu ‘Digitale bestemmingsplannen’ onder de kop ’Inwoners’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u onder andere het bestemmingsplan vinden via het identificatienummer.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Waterlaat 2013’ voorziet in een herziening van oude bestemmingsplannen die voor het bedrijventerrein Waterlaat gelden. Voor dit eerste en oudste gedeelte van het bedrijventerrein gelden nu de bestemmingsplannen ‘Industrieterrein Waterlaat’ en de 1e herziening daarvan. Het plangebied wordt in het westen en noorden begrensd door het bestemmingsplan ‘Buitengebied’. In het zuiden grenst het plangebied aan de bedrijventerreinen Waterlaat 5 en 6. Belangrijk is met name, dat in het nieuwe bestemmingsplan een andere regeling komt te staan voor bedrijfswoningen. Die regeling houdt in, dat de bestaande bedrijfswoningen bestemd worden. Nieuwe bedrijfswoningen worden niet meer toegelaten in tegenstelling tot het geldende bestemmingsplan dat nog wel nieuwe bedrijfswoningen toelaat.

Wijzigingen ten opzichte van voorontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan aangebracht. Die wijzigingen zijn met name genoemd in de ‘Nota inspraak en vooroverleg Voor- ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Waterlaat 2013’, die bij het ontwerpbestemmingsplan is gevoegd.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van dit ontwerpbestemmingsplan worden verkregen.

Zienswijzen

Iedereen kan vanaf 24 januari 2013 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Bergeijk, postbus 10.000 5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de afdeling Leefomgeving en Wonen (0497 551455). Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Bergeijk, 23 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Bergeijk W.A.C.M. Wouters Secretaris

H.G.M. van de Vondervoort Burgemeester

Naar boven