Logo Zwartewaterland
Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Woonzorgvoorziening Adullam Genemuiden’ en verleende omgevingsvergunning, Zwartewaterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Zwartewaterland op 16 mei 2013 het bestemmingsplan ‘Woonzorgvoorziening Adullam Genemuiden’ heeft vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van een woonzorgvoorziening aan de Krommesteeg in Genemuiden mogelijk gemaakt. Vervolgens hebben burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning verleend waarmee de bouw van het complex wordt toegestaan.

Op 12 januari 2012 heeft de gemeenteraad van Zwartewaterland besloten dat de coördinatieregeling uit paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing is op de diverse procedures voor deze ontwikkeling. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning hebben daarom gelijktijdig ter inzage gelegen voor zienswijzen. Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen gezamenlijk ter inzage voor beroep.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Ook zijn het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in te zien op de website van de gemeente, www.zwartewaterland.nl . Op www.ruimtelijkeplannen.nl is een interactieve digitale versie van het bestemmingsplan te vinden.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a) belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland;

  • b) belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c) belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlenen van de omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven