Logo Leiden
Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarde Van Voorthuijsen, Leiden

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden wordt bekend gemaakt dat de ontwerp omgevingsvergunning Van Voorthuijsen NL.IMRO.0546.PB00054-0201 , tezamen met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, vanaf donderdag 23 mei 2013 tot en met donderdag 4 juli 2013 ter inzage ligt voor het indienen van zienswijzen.

De ontwerp omgevingsvergunning betreft een nieuwbouwontwikkeling op de locatie Van Voorthuijsen, gelegen op de hoek Willem de Zwijgerlaan/Gooimeerlaan. De nieuwbouw bestaat in hoofdzaak uit middelhoog- en hoogbouw met een programma wat voornamelijk bestaat uit woningen. Aan de Willem de Zwijgerlaan wordt ook voorzien in commerciële voorzieningen in de plint.

De ontwerp omgevingsvergunning maakt deze ontwikkeling op de genoemde locatie mogelijk.

Ter inzage

De digitale versie van de ontwerp omgevingsvergunning is beschikbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en via www.ruimtelijkeplannen.nl . Een papieren versie ligt vanaf donderdag 2 mei 2013 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en het Stadsbouwhuis), maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur (donderdag tot 20.00 uur) en zaterdag van 9.00-13.00 uur. De openingstijden van het Stadsbouwhuis) wijzigen per 1 juni, de donderdagavond en zaterdagochtend openingstijden vervallen. Het stadhuis blijft deze tijden wel open. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze (zowel schriftelijk als mondeling) op de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9100, 2300 PC Leiden Een e-mailbericht kunt u sturen naar sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze Van Voorthuijsen’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team ORO, tel. (071) 5165232.

Ontwerpbesluit hogere waarde

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van de Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan (project Van Voorthuijsen) in de gemeente Leiden, op basis van artikel 110a van de Wet Geluidhinder (Wgh). Op grond van de Wgh moet bij het vaststellen van een bestemmingsplan of omgevingsvergunning voor afwijken van een bestemmingsplan, een akoestisch onderzoek worden verricht, als dat plan of die vrijstelling mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen, andere geluidgevoelige objecten of bestemmingen. Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend met als doel de nieuwbouw mogelijk te maken in afwijking van het bestemmingsplan. Voor deze nieuwbouw is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat ook na het treffen van bronmaatregelen de voorkeursgrenswaarde uit de Wgh van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen om voor deze locatie een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai. Dit betekent niet dat het wegverkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting wordt toegestaan.

Stukken inzien

Het ontwerpbesluit hogere waarde ligt tezamen met de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage van donderdag 23 mei 2013 tot en met donderdag 4 juli 2013 in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en in het stadhuis (Stadhuisplein 1). Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarde worden gericht aan de Omgevingsdienst West-Holland (postbus 159, 2300 AD Leiden). Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, eerste tranche (Stb 2010, 289) is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van deze wet van toepassing op bovengenoemde ontwerp besluiten.

Informatie

Nadere informatie in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, e-mail: service.bowo@leiden.nl, tel. 14 071. Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u contact opnemen met:

  • de procedurekamer, tel. (071) 4083117 (procedure)

  • de heer R. Rensen, tel. (071) 4083253 (inhoudelijk)

  • mevrouw A. Dijkhof van de gemeente Leiden, tel. (071) 5165972 (ruimtelijke ordeningsaspecten)

Naar boven