Logo Vlaardingen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Holy Zuidoost Noord’ ter inzage, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 april 2013 het bestemmingsplan “Holy Zuidoost Noord” gewijzigd heeft vastgesteld. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn twee zienswijzen ingediend, die allebei geen aanleiding geven tot aanpassing van het bestemmingsplan. Het plangebied wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de westzijde door de Lepelaarsingel;

  • aan de noordzijde door de Europaboulevard;

  • aan de oostzijde door de gemeentegrens;

  • aan de zuidzijde door de Reigerlaan / Zwaluwensingel / Zwanensingel.

Het betreft hier in de eerste plaats een herziening van de geldende bestemmingsplannen Holy Zuid, Uitbreidingsplan in onderdelen Holy Zuid en Parijslaan, Korhoenlaan. Het bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter, maar maakt ook twee ontwikkelingen mogelijk, namelijk de uitbreiding van een school aan de Kraanvogellaan 101 en de realisatie van een scootmobielberging aan de achterzijde van de flat Aalscholverlaan 600 t/m 856.

Woningbouwontwikkeling 2e fase Kwikstaartweg

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijziging is het opnemen van de woningbouwontwikkeling van de Kwikstaartweg, die een afronding van deze nieuwe buurt gaat vormen. Ter plaatse van de twee schoolgebouwen op de hoek Korhoenlaan/Reigerlaan is een uit te werken woongebiedbestemming opgenomen. Deze uit te werken bestemming staat maximaal 20 nieuw te bouwen woningen toe met een maximale goothoogte van 5,5 meter en een maximale bouwhoogte van 8,5 meter in een bebouwingspercentage van 50%. Van deze 20 woningen mogen maximaal vier woon-werkeenheden worden gerealiseerd. Ook is ruimte gereserveerd om aan de oostzijde een maatschappelijke voorziening terug te bouwen. Hiervoor geldt een maximale bouwhoogte van 8,5 meter en een maximaal bebouwingspercentage van 60% van het bijbehorende perceel.

Eveneens vermeldenswaardig is het uitbreiden van de mogelijkheden om ook bij andere appartementengebouwen scootmobielbergingen te kunnen realiseren. De overige wijzigingen ten opzichte van het ontwerp zijn van ondergeschikte aard. Alle wijzigingen zijn overigens in detail beschreven in de bij het raadsbesluit behorende Staat van Wijzigingen.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij horende stukken ligt met ingang van donderdag 16 mei 2013 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor aan de Westhavenkade van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren van 08.00-16.00 uur. Het bestemmingsplan is verder te raadplegen via www.vlaardingen.nl/bekendmakingen . Klik vervolgens op ‘bestemmingsplannen’ en dan op ‘bestemmingsplannen (15-05-2013)’. Ook is het digitale bestemmingsplan raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 15 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven