Logo Amstelveen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Amstelveen Noord-Oost’ en een ontheffingsverzoek hogere waarden Wet geluidhinder voor de projecten Klaasje Zevenster, Machineweg en Bako 5, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerpbestemmingsplan ‘Amstelveen Noord-Oost’ en het ontwerpbesluit hogere waarden voor de projecten Klaasje Zevenster, Machineweg en Bako 5.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplangebied bevat de wijken Bankras, Kostverloren en Kronenburg. De studentencampus Uilenstede maakt onderdeel uit van Kronenburg. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de gemeentegrens met Amsterdam (Kalfjeslaan), in het oosten door het landelijk gebied, in het zuiden door de A9 en in het westen door de Beneluxbaan.

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd om de bestaande situatie vast te leggen en enkele ontwikkelingen binnen het plangebied ruimtelijk mogelijk te maken. De belangrijkste ontwikkelingen die zijn meegenomen zijn de nieuwbouw voor woonzorg van Klaasje Zevenster aan de Klaasje Zevensterstraat, het ontwikkelen van maximaal vier woningen aan de Machineweg, bij de kruising van de Marathonlaan met de Olympiadelaan wordt een perceel bestemd voor 'Wonen – woonzorg' (Bako 5) en de nieuwbouw van de Martin Luther King school aan het Oostelijk Halfrond.

Crisis en herstelwet

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ontwerpbesluit Hogere waarden

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit de bouwplannen Klaasje Zevenster, Machineweg en Bako 5 en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai.

Klaasje Zevenster: Oranjebaan hoogste waarde 61 dB

Camera Obscuralaan hoogste waarde 58 dB

Beneluxbaan hoogste waarde 50 dB

Machineweg: Machineweg hoogste waarde 50 dB

Bako 5: Marathonlaan/Olympiadelaan hoogste waarde 52 dB

Ingevolge artikel 110a van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot hogere grenswaarden liggen ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 24 januari 2013 tot 7 maart 2013. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende dit ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden liggen op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via receptie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Het ontwerp bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging tevens te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: ‘wonen en leven’, ‘bestemmingsplannen-structuurvisies’, ‘welke bestemmingsplannen plannen zijn in voorbereiding’;

  • En via de link www.ruimtelijkeplannen.nl zoek op bestemmingsplan en op ID: NL.IMRO.0362.10-OW01

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Amstelveen

Naar boven