Logo Gorinchem
Ontwerp bestemmingsplan Merwededijk nabij nr. 40, Gorinchem

Gecoördineerde besluiten ‘Merwededijk nabij nr. 40 realisatie van een woning’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend dat met ingang van donderdag 23 mei 2013 tot en met woensdag 3 juli 2013 de volgende besluiten met de daarop betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage liggen,:

Bestuursorgaan (bevoegd gezag)

Besluit

Gemeenteraad

Ontwerp bestemmingsplan ’Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning’

College van burgemeester en wethouders

Ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning, activiteit bouwen

Het plangebied (4207 AK) ligt aan een benedendijks weiland langs de dijk. Aan de westelijke kant van de dijk staat een viertal 2/3-laagse woonhuizen (Merwededijk 37-40). Wat verder aan de oostelijke kant van de dijk ligt de woning Merwededijk 41. Het plangebied zelf is aan vier zijden omgeven door smalle sloten. Aan de westelijke kant van de kavel liggen weilanden en aan de oostelijke kant liggen weilanden, begroeid met bomen. Een gebied met veel bomen en struiken ligt aan de noordzijde van het plangebied.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden opgesteld om de bouw van een energieneutrale woning mogelijk te maken.

De besluiten zijn gecoördineerd voorbereid als bedoeld in de Coördinatieverordening Gorinchem 2011 en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht. Het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem verzorgt de coördinatie.

Ter inzage

Het bestemmingsplan wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Ontwerpen > Ontwerp bestemmingsplan ‘Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning’ staat een link naar deze landelijke voorziening.

Het ontwerp bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze indienen op één of beide ontwerpbesluiten:

  • Schriftelijke zienswijzen op een ontwerpbesluit moeten worden gericht aan het gezag dat bevoegd is voor het betreffende ontwerpbesluit, p/a het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en op welk(e) ontwerpbesluit(en) de zienswijze betrekking heeft.

  • Degene die mondeling zienswijzen wenst in te dienen, kan hiervoor een afspraak maken met:

    • De heer P. van der Werff van gemeente Gorinchem (ontwerp bestemmingsplan), telefoonnummer (0183) 65 93 05. E-mailen kan naar: p.vanderwerff@gorinchem.nl.

    • Mevrouw A. Nieland van de gemeente Gorinchem (ontwerp omgevingsvergunning), telefoonnummer (0183) 659 672. E-mailen kan naar: a.nieland@gorinchem.nl.

Gorinchem, 21 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Gorinchem

Naar boven