Logo Smallingerland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Burmaniapark’, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Burmaniapark" overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van vrijdag 18 januari 2013 tot en met donderdag 28 februari 2013 voor een ieder ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt in het kader van de actualisatie van alle gemeentelijke bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het doel van het voorliggende bestemmingsplan is om voor de komende 10 jaar een actuele juridisch-planologische regeling te bieden voor het plangebied. Het bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor bestaand en onlangs vastgesteld gemeentelijk beleid en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Het bestemmingsplan legt de bestaande stedenbouwkundige structuur en functies van het gebied vast. Het voorontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding en vervangt twee nu geldende bestemmingsplannen.

Het plangebied voor het bestemmingplan bestaat uit een woongebied, een woon-werklocatie en een bedrijvenstrook in het noorden van Drachten. Het plangebied is voor een groot deel bebouwd, er zijn nog enkele te bebouwen percelen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Het gemeentehuis is geopend tijdens kantooruren op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan gepubliceerd op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, met planid NL.IMRO.0090.BP2013SBP001-0301. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl, klik op ‘Uitvoering’, ‘Bestemmingsplannen’ en vervolgens op ‘Bestemmingsplannen nu ter inzage’).

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk/mondeling tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de gemeenteraad van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

Ter inzage liggende stukken: ontwerpbestemmingsplan "Burmaniapark".

Inzage- en reactietermijn: van vrijdag 18 januari 2013 tot en met donderdag 28 februari 2013

Reactiemogelijkheid: schriftelijke of mondelinge zienswijzen (informatie: 0512 – 581 234).

Naar boven