Logo Gilze en Rijen
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Veenstraat 46–52 te Molenschot’, Gilze en Rijen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 14 mei 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Veenstraat 46-52 te Molenschot’ vast. Het ontwerpbestemmingsplan is een verdere uitwerking van het voorontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 24 tot maximaal 30 woningen mogelijk op de percelen aan de Veenstraat 46 en 52 in Molenschot. Het college besloot ook om geen ontwerpexploitatieplan vast te stellen, omdat de gemeente eigenaar is/wordt van de grond.

Tevens heeft het college besloten om ten behoeve van dit bestemmingsplan een verzoek in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant tot het wijzigen van de begrenzing van de gebiedsaanduiding ‘bestaand stedelijk gebied’ in de Verordening ruimte van de provincie Noord-Brabant

Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 23 mei tot en met 3 juli 2013 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. Ook kunt u het plan tijdens de openingstijden inzien in de MFA Molenschot, Schoolstraat 5 in Molenschot.

U kunt het volledige plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .

Iedereen kan een zienswijze indienen

Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Iedereen kan ook een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Dat is bepaald in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening. Tevens is het mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het voornemen om ten behoeve van dit bestemmingsplan een verzoek tot wijziging van de begrenzing van de gebiedsaanduiding ‘bestaand stedelijk gebied’ in de Verordening ruimte bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant aan te vragen.

Zienswijze indienen

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze.

Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, telefoonnummer 14 0161.

Rijen, 22 mei 2013

burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de secretaris, G.J.F.M. Vlekke

de waarnemend burgemeester, A.J.W. Boelhouwer

Naar boven