Logo Waddinxveen
Bestemmingsplan Waddinxveen Noord-West gewijzigd vastgesteld, MER Bentwoud 2007 en aanvulling MER Bentwoud 2012 vastgesteld, Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 10 april 2013 het bestemmingsplan ‘Waddinxveen Noord-West’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Waddinxveen Noord-West’ kent een overwegend conserverend karakter en heeft als doel het plangebied van een actueel planologische regeling te voorzien. Geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn, in overeenstemming met het actuele beleid, overgenomen. Daarnaast wordt in het gebied ten noorden van de Maaltocht en ten westen de Eerste Tocht de planologische ruimte geboden om een nieuw recreatiegebied in te richten.

Het plangebied omvat het noordwestelijk buitengebied van de gemeente Waddinxveen. De grenzen zijn: in het noorden en westen de gemeentegrens, in het zuiden de Kleikade en in het westen het Noordeinde. Ook het Gouwebos is opgenomen.

Wijzigingen bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Waddinxveen Noord-West’ is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat met ingang van 14 juni 2012 gedurende 6 weken ter inzage heeft gelegen.

Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen en ambtshalve constateringen zijn enkele aanpassingen gedaan, waarvan de belangrijkste zijn:

  • in het bestemmingsplan is een afwijking opgenomen om éénmalig een verruiming van de bestaande agrarische bebouwing van 10% mogelijk te maken;

  • De goot- en bouwhoogte van agrarische opstallen is aangepast naar respectievelijk 6 en 10 meter

  • Sierteelt is op gedeelten van het plangebied toegestaan;

  • Volwaardige grondgebonden veeteelt is bij wijzigingsbevoegdheid mogelijk gemaakt;

  • De regels ten aanzien van archeologie zijn aangepast aan het vastgestelde gemeentelijke archeologiebeleid;

  • aanpassingen op perceelsniveau.

Voor het volledige overzicht van alle aanpassingen verwijzen wij naar de conclusie van de nota van beantwoording zienswijzen.

MER Bentwoud 2007 en aanvulling MER Bentwoud 2012

Onder verwijzing naar 7.30 Wet milieubeheer brengen wij ter kennis dat gelijktijdig met het bestemmingsplan Waddinxveen Noord-West de MER Bentwoud 2007 en de aanvulling MER Bentwoud 2012 zijn vastgesteld.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen), de MER Bentwoud 2007, de aanvulling MER Bentwoud 2012 en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 23 mei 2013 gedurende zes weken (tot en met 3 juli 2013) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond tevens van 17.00 tot 20.00 uur. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via www.waddinxveen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.bpnoordwest-0401 ).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan casu quo de MER’ren bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Waddinxveen Noord-West’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan:

Raad van State

t.a.v. Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019,

2500 EA te Den Haag.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerking en voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treed het bestemmingsplan niet werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Waddinxveen, 22 mei 2013

Naar boven