Logo Purmerend
Ontwerp-wijzigingsplan 'Hoornsebuurt 2012', Purmerend

Stichting Volkshuisvestingsgroep Wooncompagnie (Wooncompagnie) heeft plannen voor de herontwikkeling van de Hoornsebuurt. De herontwikkeling omvat de sloop van twaalf verouderde woningen, nieuwbouw van 27 appartementen, renovatie van één woning, omzetting van het voormalig fabriekspand aan de Hoornsebuurt 22 tot woning en het opknappen van de openbare buitenruimte. De herontwikkeling is niet direct mogelijk op basis van het vigerende bestemmingsplan ‘Binnenstad 2010’, zodat de benodigde omgevingsvergunning slechts kan worden verleend indien hiervoor een planologische maatregel wordt getroffen. In dit kader is het ontwerp-wijzigingsplan ‘Hoornsebuurt 2012’ voorbereid.

In maart 2012 heeft Wooncompagnie de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. De aanvraag omvat de activiteiten ‘gebruiken van gronden en (of) bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan‘, ‘bouwen’ en ‘realiseren van een uitweg’. Burgemeester en wethouders hebben op basis van de ‘Beleidsregels gemeentelijke coördinatieregeling art. 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend 2011’ besloten de voorbereidingen ten behoeve van vaststelling van het wijzigingsplan, vaststelling van de hogere grenswaarde Wet geluidhinder en verlening van de omgevingsvergunning te coördineren. Dit betekent dat voor alle drie de ontwerp-besluiten de procedure ingevolge afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht wordt gevolgd.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken bekend dat het ontwerp-besluit tot gecoördineerde vaststelling van het wijzigingsplan ‘Hoornsebuurt 2012’ (ID-code: NL.IMRO.0439.WPHB2012-on01 ), vaststelling van de hogere grenswaarde Wet geluidhinder en verlening van de omgevingsvergunning vanaf vrijdag 17 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt in de centrale hal van het stadhuis (Purmersteenweg 42) en op www.purmerend.nl . Het ontwerp-wijzigingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Belanghebbenden zijn gedurende de periode van ter inzage ligging in de gelegenheid schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerp-besluit naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk op afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met de afdeling Stadsontwikkeling, team Beleid, mevr. S. Koot, telefoonnummer 0299-452452.

Naar boven