Logo Olst-Wijhe
Mer beoordeling Maatschap Groot Koerkamp, Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7:17, lid 4 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 11 februari 2013 is voor het bedrijf van Maatschap Groot Koerkamp in de gemeente Olst-Wijhe, een aanmeldingsnotitie voor de beoordeling van de noodzaak tot het opstellen van een milieueffectrapport krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor een varkensfokkerij- en houderij aan de Elshofweg 9 in Wijhe.

Het voornemen van de Maatschap Groot Koerkamp is om de varkensfokkerij- en houderij te wijzigen. De veranderingen hebben onder meer betrekking op het wijzigen van een reeds vergunde maar niet gebouwde vleesvarkensstal voor het houden van 2880 vleesvarkens. Verder vindt er een uitbreiding plaats in gespeende biggen, kraamzeugen en guste- en dragende zeugen. In totaal zullen er binnen de inrichting 2926 vleesvarkens, 1 dekbeer, 616 guste- en dragende zeugen,170 kraamzeugen en 3020 gespeende biggen worden gehouden. Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 (gewijzigd 7 mei 1999, 16 augustus 2006 en 1 april 2011) jo. artikel 7.16 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe hebben op 1 mei 2013 besloten dat door Maatschap Groot Koerkamp geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen tijdens openingstijden van 23 mei 2013 tot 4 juli 2013 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Buiten openingstijden kan dit op afspraak.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven