Logo Achtkarspelen
Bestemmingsplan Harkema, De Wide Pet 10 (incl. omgevingsvergunningen), Achtkarspelen

Inleiding

Het bestemmingsplan Harkema, de Wide Pet 10 biedt een planologische regeling voor het realiseren van tien starterswoningen en twee vrijstaande woningen achter en naast het perceel de Wide Pet 10 te Harkema. In het plan zijn ook nieuwe welstandscriteria opgenomen, passend voor deze locatie.

Op 16 mei 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan en het nieuwe welstandskader ongewijzigd vastgesteld.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 5 juli 2012, op grond van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten de coördinatieregeling van toepassing te verklaren voor het betreffende gebied. Het vastgestelde bestemmingsplan wordt op basis daarvan samen met de op 17 mei 2013 verleende omgevingsvergunningen voor de bouw van de woningen in één procedure behandeld en bekendgemaakt. Zowel het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan als de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsgunningen liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 22 mei tot en met 2 juli 2013 liggen het bestemmingsplan (incl. welstandskader) en de omgevingsvergunningen ter inzage.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen kunt u inzien:

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tot en met 2 juli 2013 kan beroep worden ingesteld tegen de besluiten door een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Planting of Jan-Willem van der Molen van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 21 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, G. Gerbrandy, burgemeester

J. Waijer, loco-secretaris

Naar boven