Logo Enschede
Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Noordwest Rutbekerveld’ (NL.IMRO.0153.BP00013-0002), Enschede

Zandwinning Het Rutbekerveld V.O.F. is voornemens om de zandwinlocatie 'Rutbekerveld' in Enschede uit te breiden met netto circa 16 hectare in noordoostelijke richting. Parallel aan de zandwinactiviteiten wordt de bestaande plas aan de zuidwestzijde ondieper gemaakt, waardoor versterking van de landschap- en natuurontwikkeling plaats kan vinden.

Het bestemmingsplan “Buitengebied Noordwest Rutbekerveld” maakt zowel de uitbreiding van de zandwinning als de verontdieping planologisch mogelijk.

Milieueffectrapportage “Uitbreiding zandwinplas Rutbekerveld”

Omdat de zandwinplas met meer dan 12,5 hectare wordt uitgebreid, moet op grond van het besluit m.e.r. een m.e.r.-procedure worden doorlopen. Omdat zowel een bestemmingsplan als een ontgrondingsvergunning nodig is voor het uitbreiden van de zandwinning, wordt hiervoor een gecombineerde plan- en project-m.e.r. doorlopen. Voor de goede orde wordt opgemerkt dat de gemeente bevoegd gezag is voor het bestemmingsplan en de provincie Overijssel bevoegd gezag is voor de ontgrondingsvergunning.

De gemeenteraad van Enschede heeft op 17 december 2012 de notitie Reikwijdte en Detailniveau aanvaard. Op basis daarvan is een Milieueffectrapport (MER) uitgevoerd. Het MER is bedoeld ter onderbouwing van de besluitvorming over het bestemmingsplan en dient dan ook in directe relatie te worden gezien met het ontwerp-bestemmingsplan “Buitengebied Noordwest Rutbekerveld”. De resultaten van de milieubeoordeling zijn vastgelegd in dit MER.

Het ontwerp-bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken (onder andere de MER) en het ontwerp-vaststellingsbesluit liggen met de daarbij behorende stukken van 23 mei 2013 tot en met 3 juli 2013 voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het Stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede.

Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het plan, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice.

Dit kan alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken voor de tijden op maandag van 11:00 – 16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08.30 – 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 – 19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053. Ook kunt u digitaal een afspraak maken via het digitaal loket op de website van de gemeente Enschede www.enschede.nl .

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.00013-0002

dan wel worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl ).

Gedurende de voornoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk, digitaal of mondeling een zienswijze omtrent dit ontwerpplan en/of de MER naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 20, 7500 AA Enschede. U wordt verzocht in uw brief te vermelden: ‘zienswijze ontwerp-bestemmingsplan BUITENGEBIED NOORDWEST RUTBEKERVELD, kenmerk: BP00013-0002’. Digitaal kan een zienswijze uitsluitend worden ingediend via het digitaal loket van de gemeente Enschede, bereikbaar via de website van de gemeente Enschede.

Indien u mondeling uw zienswijze ten aanzien van dit plan naar voren wenst te brengen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling bestemmingsplannen (bereikbaar via het telefoonnummer 14053).

Naar boven