Logo Heemskerk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Industrieterrein Tata Steel’, Heemskerk

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend dat de gemeenteraad van Heemskerk in zijn vergadering van 29 november 2012 het bestemmingsplan “Industrieterrein Tata Steel “ (imrocodering: NL.IMRO.0396.BP.tatasteel2011-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld. Het ontwerp bestemmingsplan heeft hieraan voorafgaand vanaf 15 april 2011, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn zienswijzen ingediend.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het totale industrieterrein van Tata Steel, dat is gelegen tussen het Noordzeekanaal (in het zuiden), de duinen (in het westen en noorden), Wijk aan Zee (in het westen), het tuinbouwgebied Heemskerkerduin (in het noorden), de Westelijke Randweg en Business Park IJmond (in het oosten). Het exacte gebied staat op diverse kaarten (digitale verbeeldingen) aangegeven. Tata Steel is de grootste gebruiker van het terrein, maar er zijn ook andere industrieën aanwezig. Aangezien de bestemmingsplannen voor dit industrieterrein mogelijkheden bieden voor de vestiging van bedrijven die eventueel consequenties met zich meebrengen voor het milieu, is een PlanMer (Milieu Effect Rapportage) opgesteld waarin de noodzakelijke afwegingen worden gemaakt.

Het plan is, mede naar aanleiding van de zienswijzen,op enige punten aangepast. Een overzicht van deze wijzigingen is in een bijlage verwerkt onder de naam Nota zienswijzen, die onderdeel uitmaakt van de stukken. De wijzigingen m.b.t. Heemskerk staan vermeld vanaf pagina 20.

Krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het vastgestelde bestemmingsplan “Industrieterrein Tata Steel” voor een ieder met ingang van 18 januari 2013 tot en met donderdag 28 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan en daarbij behorende stukken zijn in te zien bij de receptie van het gemeentehuis Maerten van Heemskerckplein 1 te Heemskerk. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.heemskerk.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn van ter inzage legging beroep instellen bij de Raad van State. Voor zover bezwaren bestaan tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan door belanghebbenden daartegen eveneens beroep worden ingediend binnen de hier bovengenoemde termijn. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van ter inzage legging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Nadere inlichtingen: telefoonnummer 14 0251 of via de website www.heemskerk.nl.

Heemskerk, 16 januari 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven