Logo Groningen
Kennisgeving beschikkingen Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en Waterwet Teijin Aramid, Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben in het kader van de Wabo en de Waterwet vergunningen verleend aan Teijin Aramid B.V., locatie Oosterhorn 6 te Delfzijl voor de indirecte lozing via de zoutwaterafvalzuiveringsinstallatie van North Water op het Zeehavenkanaal, respectievelijk het afvoeren van water naar het Zeehavenkanaal.

Gedeputeerde Staten zijn het bevoegd gezag voor het verlenen van de vergunning ingevolge de Wabo. Het ministerie van I&M is het bevoegd gezag voor het verlenen van de Watervergunning. Omdat de aanvragen gelijktijdig zijn ingediend en inhoudelijk samenhangen zijn deze gecoördineerd afgehandeld. Gedeputeerde Staten zijn met de coördinatie van deze procedure belast.

Terinzagelegging

De beschikkingen en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 27 mei tot en met 8 juli 2013 op werkdagen ter inzage in het gemeentehuis te Delfzijl. Tevens liggen de stukken gedurende deze periode elke werkdag tijdens kantooruren ter inzage in het Provinciehuis Groningen. Hiervoor dient u zich te melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4 te Groningen. De omgevings-vergunning Wabo kan ook worden ingezien op www.provinciegroningen.nl

De beschikking is ten opzichte van de ontwerp beschikking niet gewijzigd.

Beroep

Tegen de beschikkingen kan beroep worden ingesteld door:

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikkingen..

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikkingen.

De beschikkingen worden na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikkingen worden niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Naar boven