Logo Zaanstad
Ontwerpbestemmingsplan Zaandam Noord, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van donderdag 23-05-2013 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 03-07-2013) voor één ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Zaandam Noord, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0497.STED3773BP-0201 GML, met bijbehorende stukken;

  • Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege het industrielawaai in het kader van de actualisering van het bestemmingsplan Zaandam Noord voor de twee woningen op het schiereiland “Hemmes” te Zaandam.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • Leeghwaterweg, Pinksterdrie en de Braaksloot in het noorden;

  • De Zaan in het westen;

  • De A7 in het oosten;

  • Treinverbinding Zaandam-Purmerend in het zuiden.

Het bestemmingsplangebied Zaandam Noord is een bestaand woon- en werkgebied waar de komende jaren een aantal nieuwe ontwikkelingen verwacht worden. De thans geldende bestemmingsplannen zijn plannen die gedateerd zijn en daardoor niet meer zijn afgestemd op de huidige situatie in het plangebied.

Het doel van het bestemmingsplan is het bieden van een planologisch/juridisch kader voor het behouden en versterken van de woon- en werkfunctie en om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan. Dit doel zal worden bereikt door de wijze van bestemmen zodanig te kiezen dat "wonen" en "bedrijfsvoering" aan de eigentijdse wensen worden aangepast.

Inzage: het ontwerpbestemmingsplan Zaandam Noord met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden liggen op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (dit geldt alleen voor het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken);

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl , onder het thema “Wonen en leven” en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende;

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag-donderdag van 08:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Inloopbijeenkomst: Op dinsdag 18 juni 2013 van 17:00 – 19:30 uur organiseert de gemeente Zaanstad een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan Zaandam Noord in buurtcentrum De Bovenkruier, Drielse Wetering 49 te Zaandam.

Zienswijzen: Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zaandam Noord’. Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen naar hetzelfde adres worden gestuurd alleen dan onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Zaandam Noord’. Er kunnen geen schriftelijke zienswijzen per e-mail worden ingediend. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kan, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met mevr. E. Zeeman van de afdeling Planologische Kaders van de gemeente Zaanstad. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met mw. S. Kiliç. Beiden zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Zaandam, 22-05-2013

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven