Logo Amsterdam
Rectificatie: Ontwerpbestemmingsplan eerste partiële herziening Amstelkwartier Binnendijks, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 14 mei 2013 het ontwerpbestemmingsplan Eerste partiële herziening Amstelkwartier Binnendijks vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied van Amstelkwartier Binnendijks ligt aan de noordoostzijde van Overamstel en wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de noordzijde door de Korte Ouderkerkerdijk

  • aan de westzijde door het Nuon-terrein (Amstelkwartier tweede fase)

  • aan de oostzijde door de Spaklerweg

  • aan de zuidzijde door de toegangsweg naar het Nuon-terrein (toekomstige Amstelstroomlaan)

Het bestemmingsplan "Eerste herziening bestemmingsplan Amstelkwartier Binnendijks" heeft voornamelijk betrekking op het perceel Korte Ouderkerkerdijk 45, bouweenheid 2A: de gronden grenzend aan de Korte Ouderkerkerdijk, ten noorden van het kantoor van Waternet (Korte Ouderkerkerdijk 7), ten westen van de Spaklerweg en bouweenheid 2B: ten westen van de Spaklerweg (nr. 12), ten noordoosten van het kantoor van Waternet (Korte Ouderkerkerdijk 7).

Beoogd wordt om een bestemmingsplan vast te stellen waarin meer flexibiliteit wordt geboden voor de gebruiksmogelijkheden van één pand en de mogelijkheden voor zelfbouwkavels.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan eerste partiële herziening Amstelkwartier Binnendijks met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 23 mei 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan eerste partiële herziening Amstelkwartier Binnendijks met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1209BPGST-OW01 .

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 255 1508.

Amsterdam, 22 mei 2013

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven